pühapäev, 23. detsember 2012

Kaunist jõuluaega!


Kaunist jõuluaega ! Olgu see täis mõnusat olemist, meeldivaid kohtumisi ja häid emotsioone!


 Mina olin täna tubli. Hommikukohvi joodud, kiirelt riidesse ja õue. Väike poeskäik, mis summaliselt ei kujunenud üldsegi väikeseks , ent nüüd saan vast tükk aega poest eemale hoida...
 Siis sõitsime Sandraga Pärnamäele. Käisime oma armsate juures, kes meiega enam ei ole. Lumekiht oli vägev. Pühkisin lund veidi ära, et kuuseoksad välja paistaks, lisasin mõned haljad oksad ja süütasin küünlad. Ostsin kaubandusest kõige pikema põlemisajaga küünlad. Loodan, et põlevad ka nagu lubatud. Homme õhtupoolik oleks surnuaias jalutades imeline vaatepildi poolest- kõik see valge kohev lumevaip ja maaliline vaatepilt, lisaks hämaruses lummavalt hõõguvad ja virelevad küünlad. Ahh. Tahaks enne jõululauda istumist seda näha , kahjuks ajaliselt ei jõuaks uuesti käia.
 Koju tagasi jõudnud, tegime kiirelt pizza ahjusoojaks ja lasime hea maitsta. Seejärel koristas igaüks oma tuba... mõnd pidi muidugi pidevalt suunama ja näpuga näitama, et seal ja seal vedeleb see ja too. Oh, ma ei kannata kui asju põrandale loobitakse. Ma ei tea, kust on pärit see komme, nõme komme...
 Toad enam-vähem, suundusime kööki. Kõigepealt piparkooke mitu plaaditäit, siis rändas külmkappi ''kirju koer'', seejärel praad ahju ja kartuleid koorima. Siis kummutasin kaussi mitmesegaseid asju ja ahjus küpses neist jõulukeeks. Loodan ,et õnnestus ka, ei ole täpselt sellist enne teind... minu puhul suht tavaline, et ikka ja jälle katsetan tibake.  Huuh, päris mitu head tundi ikka mässasin. Homme kavatseme veel mõned kohad läbi käia enne kui saab lauda istuda. Tegelikult on jõuluaeg imeline, kaunis, eriti kaunis kui maa on valge, nii valge, õues mõned külmakraadid ja saab sooja tuppa tulla.
 Nautige!

neljapäev, 20. detsember 2012

Jõulu eel

Jõulueelne aeg on olnud vägagi ''tihe'', jõuluaeg tundub samuti tulevat. Tea, millal küll tuleb selline päev, et ma ei pea mitte midagi tegema, saaks lihtsalt olla...
 Reedel käisime Lotte jõulupidu Nokias vaatamas. Meile meeldis, vägagi!
 Laupäeval olin tubli- pakkisin kõik kingitused ära. Pärast kui teised tagasi tulid, siis läksime jõulust linna kaema - jalutama ja sööma. Mõnus oli.



 Teisipäeva õhtul seadsime sammud Estonia Talveaeda Pokude etendust vaatama. Ma ei olnud kunagi enne Estonia talveaias käinud. Huvitav koht ja vahva etendus. Õhtul kui koju jõudsime, kurtis aga Sandra, et ta väsinud. Mõtlesin, et võib-ola tõesti, sisutihedad päevad ju seljataga. Siis aga käis üks pirakas krooks ja laps jooksis vannituppa. Oksendas. Vaeseke, oli lasteaiast okseviiruse külge saanud. Olin just eelmisel õhtul saanud hoiatava meili, et selline viirus lasteaias liikvel. Sandra oli ise nii õnnetu, nuttis lausa. Just sellepärast, et ei saanud nüüd ju lasteaeda järgmisel hommikul. Õnneks oli issil vaba päev, sai koju jääda. Ja kuna issi arvas, et ta ka nüüd tõbine, siis ei läinud ka tema õhtul tööle, vaid otsustas oma nohu, kurguvalu jne ravida. Nii, et enne jõule siis sellised lood... Sandral läks viirus õnneks ruttu üle, vaid sel õhtul ja öösel, nüüd 2 päeva ok olnud. Täna tulin varem töölt ära ja läksime koos lasteaeda jõulupeole. Ja homme lubasin,et saab veel lasteaeda minna. Ta nii tahtis ja ei saanud sealt täna õhtulgi kuidagi tulema, aina kordas, et oleme natuke veel.
 Sellised siis lood. Hetkel vaja kiirelt üks valge sall valmis teha, siis saan hakata käsitöö aasta kokkuvõtet ka tegema.
 Ahjaa, vahepeal sai endale uus pass ka tehtud, vana saab veebruari alguses otsa. Tavaajaga ja juba 2päeva pärast tuli teade, et minu dokumendid on valmis. Tea, kui oleks valinud nö kiire passi, kas siis oleks 1 päevaga valmis? Läksin veel varakult tegema, et pidid järjekorrad olema aga ei midagi hullu ju. Ja mulle meeldis see, et mitte ühtegi paberit ei pidanud enam täitma! Küll on mugav sellisel ajastul elada. Kiitus. Tegin siis ühtlasi omale ID kaardi ka, mida mul siiani ei olnud. Ega mul teda väga vaja ole, a las ta siis olla. Aint, et jube kallis on ikka endale neid teha. Kokku läks 38€. Nüüd siis vähemalt taas ''reisikõlbulik''.

neljapäev, 6. detsember 2012

Unarusse jäänud

 Juba pool aastat mõtlen, et mu blogi on nii unarusse jäänud. Lihtsalt tegemisi on nii palju, et 24h lihtsalt jääb puudu.... Tea, millal küll tagantjärgi nö kokkuvõteteni jõuan.
 Hetkel aga soovin mõnusat jõuluootusaega kõigile ! Mul on sel aastal kuidagi eriline jõuluigatsus.. ju seetõttu et hing vajab soojust, valgust, mõnusaid lõhnasid, häid emotsioone. Sel aastal tunnen, et võin taas jõulusid nautida, vastupidiselt eelmise aasta lõpule, mis mu elu pea peale pööras. Igatsen.
 Mõned heegeldused, mis läksid lasteaia heategevuslikule jõululaadale minu poolt.