pühapäev, 20. mai 2007

Õlakott

Paar päeva(järjest mitu tundi mul ju ei lasta...) pusimist ja valmis ta ongi-minu esimene isetehtud kott.Millegipärast sai vooder veidi kitsas ja seetõttu tekkisid koti külgedele pisikesed krooked.Siiski kott ise on täiesti kasutatav ja ikkagi omatehtud.Puudu on vaid pealmine kinnitus.Selle tarbeks pean taas poekülastuse ette võtma.Tahan panna sinna mingi pandla vms.Või on kellelgi muid ideid? Igatahes esimene proov on nüüd siis tehtud ja sain innustust juurde.Tahaks veel proovida.

reede, 18. mai 2007

Jaht

Viimasel ajal olen tõepoolest nö jahti pidanud.Millele? Vastavalt vajadusele.Jahti sai peetud asjadele,mida oma armsale ämmale sünnipäevaks viia.Tulemus selline:

Kuna ta emadepäeval otsustas oma mahlapressist,mis aastaid kasutuseta oli seisnud,ananassi läbi lasta ja meile maitsvat smuutit pakkuda,siis saigi selline raamat ostetud.Jäi poes silma ja tundus sobivat.Täitsa vahva raamat.Ise ei oskakski tulla selle peale,mida kõike kokku pannes saab hea kokteili.Ja muidugi...nii ilusad ja ahvatlevad pildid juures..küll jooks...
Lisaks siis üks mõnus vannisool,mitmelõhnaline küünal ning kildudest kokkupandud kauss/vaas/küünlaalus.Ka seda viimast nähes mõtlesin ma momentaalselt ämma peale.Vist sellepärast,et ta oskab ilusaid asju hinnata ning kuna tegeleb inimeste mudimisega(st massaaz),siis kasutab pidevalt lõhnasid ja küünlaid ja kõike lõõgastavat.Laupäeval annan kingi üle,loodan,et meeldib.Endale igatahes meeldib.
Eile käisin omapäi Abakhanis ringi luusimas.Saak selline:


Sai taas palju raha kulutatud.Ja seda enam tundub see natuke imelik,et eriline õmbleja ma ju pole ja ega seda aegagi selle jaoks ole.Lihtsalt olid nii ilusad kangad,et ei saanud kohe kuidagi neid poodi jätta.Eriti meeldib see must velvet,millel pruun-türkiissinine tikand peal(tahaks sellest omale kotti,nii nii väga tahaks!) ning must punaste lilledega riie.Igatahes ootavad nad nüüd oma aega.Aga ise olen rahul.Sai jälle oma hinge toidetud.

teisipäev, 15. mai 2007

Meie

Eile õhtul sai tehtud selline pilt:

Koekirjad

Lubasin oma uuest raamatust pilte teha.Siin nad on.
Muide,pildid on klikitavad,siis näete suuremalt!






Täna on vihmane ja oleme kodus.Käisime tegelikult ikka natuke õues ka.Laps ütles,et õue ja nii me siis panimegi kummikud esimest korda jalga ning läksime vihma kätte.Nii tore ju veelombis mütata.
Täna teen koduseid toimetusi.Minu armsal ämmal on neljapäeval sünnipäev ning kingitus tahab valmis sättimist ja pakkimist.Kui sellega tegelema hakkan,siis teen jälle pilti ka.
Tõin vanaema juurest koju terve kastitäie lõikelehti.Kunagi sai need Nõukogude Naise vahelt välja võetud.Ajakirjad viskasin ära,ent lõikelehed jätsin alles,kuna seal on lisaks lõigetele palju igasuguseid erinevaid mustreid ja õpetusi.Leidub nii heegeldamist ja kudumist kui ka tikkimist.Mõni päev ehk leian aega neid ka vaatama hakata.
Ok,toimetama siis.

pühapäev, 13. mai 2007

Kingitused emale,vanaemadele ja ämmale üle antud ning terve päev selle nimel kodust ära oldud.Ise ootasin sellest päevast enamat...Mullegi on see nüüd ju oluline päev.Vaid kolmel inimesel oli see meeles ja nemad soovisid minulegi ilusat emadepäeva.Ämm on mul tõeliselt tore.Kinkis mulle juba paar päeva tagasi roosiistiku,mis nüüdseks suvilaakna all koha leidnud.Täna korraldas ta meile uhke pidulaua maitsvate roogadega ning vähe sellest,sain armsa mõnusaformaadilise raamatu kudumise koekirjadest.Kui edaspidi aega saan,teen pilte ka.Natuke sirvisin-pildid ja lihtne jutt kogu kudumisest.
Laps käis ja kallistas mind päeva jooksul mitu korda.Tore ju seegi.
Nüüd siis aga lubatud pildid minu isetegemisest seoses emadepäevaga.Kõigile sai viidud kingiks pilt Sandrast mõõdus 15X20cm ning väike lilleseade,mille ise tegin.





Nüüd aga vanni mõnulema.Kell on 23:03 ja viimane aeg on ju korraks ka endaga olla.

ILUSAT EMADEPÄEVA!!! /Happy Mother´s Day!

Tänane päev möödus mõnusalt.Sai perega väljas käidud,kodus toimetatud ja lapsega mängitud.Sain aega ka pisut õmmelda.Valmis oli ostetud materjal,millest teha suvilasse uus kushetikate.Lõikasin paraja laiuse ning pikkust tuli juurde õmmelda.Materjal on aga nii hea,et ääri ma üle õmblema ei hakanudki.Tundub,et püsivad esialgu niisama.Vajadusel saan seda ju ka edaspidi teha.
Kaks suvilas olnud patja said samuti uued katted.Ühed pooled ühtemoodi,teised erinevad.Nüüd vaja need tagasi suvilasse viia ning uued padjad linna tuua,et neilegi uus nägu anda ning tuba rõõmsamaks muuta.Suvel kolin mõneks ajaks kindlasti maale,siis hea olla,kui ümberringi ilusad,mõnusad ja kodused asjad on.


laupäev, 12. mai 2007

Ettevalmistused

Tänane öö möödus juba märksa rahulikumalt kui eelmine.Paar korda läbi une tuli nuttu,ent üldiselt magasime kõik hästi.Alumiste kikude servad on igemetest läbi murdnud...
Tänane päev möödub ettevalmistuste tähe all.Tegelikult olen emadepäevale mõeldes tegutsenud juba mitu päeva.Käisin metsas materjalijahil ning kulutasin kingataldu tehes väikest meenet emale,vanaemadele ja ämmale.Vanaisale tegin samuti ja tema sai oma kingi juba kätte.Teised peavad siis homseni ootama.Paneksin meeleldi oma tegemistest pildid ka siia,ent tean,et ema käib siin vahel piilumas ja et mitte üllatust ära rikkuda,ma seda täna veel ei tee.Järgnevatel päevadel aga kindlasti.
Pildi panen aga hoopis oma kangajääkide ära kasutamisest.Kuna ma sain oma õmblusmasina töökorda,siis üritan sellega ka midagi vahepeal teha.Kuigi,ega see kerge ole,sest tähtsalt on alati mu ümber toimetamas pisike segaja,kes oma pisikesi sõrmi tahaks igale poole toppida ja asja uurida või riiet sikutada vms.Ütlen kohe ära,et õmblemise koha pealt olen väga algaja ja õmblusi ei tasu vaadata.Teen ainult enda jaoks ja peaasi ju,et koos seisab ja üldmulje hea on.Teadmiseks,et ka nukuvoodi on käsitöö(elukaaslase tehtud) ning voodis oleva nuku riided samuti(need kudus minu vanaema).
Nüüd aga asun meeneid paberisse sättima,siis saab homme vaid asjad võtta ja tõtata...


reede, 11. mai 2007

Emaks olemine



Kõigepealt suured tänud neile,kes viitsisid toredaid kommentaare kirjutada.
Tulemas on emadepäev.Täna tabasin end mõttelt,et miks see emaks olemine peab vahel olema selline murelik.Sandral teevad taas hambad haiget.Tulemas purihambad.Nutab,st isegi kohati röögib nii päeval kui ka öösel.Määrin küll hambageeli,annan siirupit,mis valu leevendab,ent magada ikkagi tips eriti ei saa.Terve öö olime vahedega üleval.Laps nii väsinud,et kukub või jalapealt pikali,ent magama jääda ei saa.Niheleb ja tõuseb püsti või istukile,nutab ja otsib lähedust.Päeval sama jama.Vahepeal on rõõmsam ja mängib.Mõne aja pärast on nii väsinud,et taas jääb kohe magama,ent ikkagi ei saa.Ainuke koht,kus hetkeks silm kinni vajus,oli vanaisa süles.Vanaisa käis meil nimelt täna külas ja aitas mul natukene päeva kergemaks muuta.Nüüd on kell 16:30 ja lõpuks sai uni lapsest õnneks jagu.Aga juba nutab taas...Kella 7st saadik siiani üleval olla-see on nii pisikese lapse jaoks liig mis liig.Seda enam,et öö oli ka nö pooletoobine.Ja nüüd siis sai magada u 15-30min.
Kui näed last niiviisi piinlemas,siis tekib selline abituse tunne.Teed,mis oskad,lohutad aga see leevendab seda ebameeldivat valu vaid veidi.Ja nagu ikka-hambatulek ja nohu käivad käsikäes.Seega ka hingamine raske ja aevastused pritsivad vahetpidamata tatti ninast välja.Muudkui pühid ja nühid aga kasu taas vaid hetkeks.
Õnneks on neid rõõmsaid päevi rohkem,loodan,et järjekordne selline saabub ruttu.
Igatahes kõigile emadele vastupidavust.Kel vähegi võimalik,leidke enda jaoks hetk,mil olla iseendaga ja teha midagi endale ning koguda uut jõudu ja energiat.Sest väsinud ja kurnatud ema ei too kellegile rõõmu.
Päikest ja rõõmu päevadesse kõigile emmedele!

teisipäev, 8. mai 2007

Liivakast

Pole ammu kirjutanud.Parandan siis selle vea...
Päevad on olnud täis mitmesuguseid tegevusi.Olen teinud käsitööd ja natuke on tehtud nö teistmoodi käsitööd.Nimelt ehitas elukaaslane lapsele suure ja uhke vastupidava liivakasti.Mina kaevasin väikese augu,koos sättisime liivakasti paika.Mees tassis liiva sisse,mina silusin ja ajasin rehaga selle laiali.Hiljem panin äravõetud murukamakad kasti äärtesse.Mängimas oleme ka juba mitu korda oma uues liivakastis käinud.Ja põhiliseks mängijaks olin muidugi hoopis mitte Sandra vaid emme,st mina.Aga täitsa mõnus oli liivakooke teha.Laps siis hoolega lõhkus neid.
Elukaaslane veetis 2 päeva maal maja kallal nokitsedes.Terrass sai kinni ehitatud,uued aknad ette ning nüüd oli vaja aknaümbrused ilusaks teha.Ilusaks nad ka said.
Õhtuti heegeldan tasapisi ka päevitusriiete pükse.Ent heegelniit on peenike,samuti heegelnõel ning kuna ma suurem asi heegeldaja pole,siis edeneb see vaevaliselt.Siiski,loodan,et saan ikka suveks valmis ja kanda ka.
Rohkem ei kirjutagi,peagi taas riidesse ja võtame suuna minu isa juurde Murastesse.Kutsudele vaja konti viia ja eks Sandragi tahab vanaisaga mängida.