kolmapäev, 28. veebruar 2007


Today´s dayplan: little cleaning at home and of course knitting.2/3of the hat is knitted.About 4pm I will drive to airport to meet my sister who is coming back from holiday in the Canary Islands.Exciting...

Tänane päevaplaan:natuke kodukoristust ja muidugi kudumist.2/3mütsist on juba kootud.Umbes kl.16 sõidan lennujaama oma õele vastu.Ta tuleb tagasi puhkuselt Kanaari saartelt.Põnev...

teisipäev, 27. veebruar 2007



I wrote about the hat I began to knit.Yesterday evening I was sure that it is still not good-too big.But the yarns are beautiful.And today I started it again from zero.It seems to me yesterday was not the right day for knitting...

Kirjutasin oma mütsist,mida hakkasin kuduma.Eile õhtul veendusin,et see pole ikkagi see-liiga suur.Aga lõngad on ilusad.Täna siis alustasin taas nullist.Tundub,et eile polnud õige päev kudumiseks.

esmaspäev, 26. veebruar 2007

Sweet memories/armsad mälestused





I showed you my curtains and suddenly I remembered-soon it is gonna be 1year in our new home.It was eather 1.April or 9.April when we finally moved in after some preparing and renovation.It was so interesting to decorate all the rooms.I am glad my little baby was so good and let me do all of that.
I will show you a picture about the bedroom and kitchen-used by the old owner and now us.The difference is rather big.I think our kitchen has now more light(we changed the brown glazed tiles) and our bedroom is more homey.Of course that´s my opinion.What´s yours?
Some words about my handcraft too.Today morning I was trying to begin something and I started many times from zero,not satisfied about the yarn or needle size or ...At last I said to myself-it is ok I think and started to knit a hat to my daughter.We´ll see what will happen and how it is gonna come out.

Näitasin teile oma kardinaid ja äkki meenus mulle,et varsti täitub 1aasta meie uues kodus.See oli kas 1.aprill või 9.aprill kui me lõpuks siia sisse kolisime peale mõningasi parandus-ja remonttöid.Nii huvitav oli sisustada kõiki tubasid.Olen rõõmus,et mu pisike beebi oli nii hea ja lasi mul seda kõike teha.
Näitan teile pilte magamistoast ja köögist-vana omaniku kasutuses olnuna ja nüüd meie omana.Vahe on päris suur.Mu meelest on nüüd köögis rohkem valgust(vahetasime välja tumedad kahhelkivid) ja meie magamistuba on ka kodusem.See on muidugi minu arvamus.Mis te arvate?
Nüüd mõned sõnad ka käsitööst.Täna hommikul proovisin alustada millegagi ja mitu korda olin tagasi nullis(tegin ja jälle harutasin),küll ei olnud ma rahul lõngaga,küll varraste suurusega ...Lõpuks ütlesin endale-see on ok ma arvan ning alustasin mütsi kudumist oma tütrele.Eks me siis näeme,mis juhtuma hakkab ja kuidas see välja tuleb.

When whe moved to our new home,I had to sew curtains for living-room.Actually I wanted to add some breadth to my old curtains.So I decided to sew one more curtain in contrast colours.I decided it would be black.My idea was not approved to be good.But when the result was seen I was told-it is great,good idea.I am satisfied too.
Curtain pod is also handcrafted(my man is the author).

Kui me olime kolinud oma uude kodusse,siis tuli mul õmmelda kardinad meie elutuppa.Tegelikult oli vaja vanadele kardinatele kuidagi laiust juurde lisada.Otsustasin õmmelda ühe kardina lisaks,kontrastvärvides.Arvasin,et kardinad võiks olla musta värvi.Minu ideed ei kiidetud heaks.Kuid kui kardinad valmis ja nähti tulemust,siis arvati,et siiski täitsa ilus ja hea idee.Mina olen ka rahul.
Kardinapuu on ka käsitöö(minu elukaaslane on autor).

pühapäev, 25. veebruar 2007



I am happy about my results.I have finished a small table doily,again.And then I was thinking-all my working tools should be in a box or somehow in order.So I made a pocket for knitting needles.And I think I will do one more for smaller needles aswell.

Olen rõõmus oma tulemuste üle.Lõpetasin ühe laualiniku,jälle.
Mõtlesin,et kõik mu nö.tööriistad peaksid olema kuskil kastis või kuidagi muudmoodi korralikult koos.Tegingi siis varrastele tasku/hoidiku.Ja nüüd arvan,et teen ühe veel,väiksematele varrastele.

neljapäev, 22. veebruar 2007


I have framed my stitched pictures.
Raamisin ära oma tikitud pildid.

kolmapäev, 21. veebruar 2007


Valmis minu teine tikitud pilt.Täitsa vahva mu meelest.

esmaspäev, 19. veebruar 2007




My ´´husband´´renovated a small table.Somebody had thrown it away.But the table seemed to be such good size and I asked my husband to look if it is possible to fix it.And he did it!Now out little girl has her own table.And some pictures about doilies,on the new table.
Mu mees renoveeris ühe vana laua.Keegi oli selle õue visanud,kuna aga tundus paraja suurusega olevat,siis palusin mehel vaadata,kas seda annaks korda teha.Ja andiski-lahtised osad on nüüd paigas ja laud sai omale värvikihi peale.Meie väikesel tütrel on nüüd oma laud.
Linikutest ka pildid,uuel laual.




Weekend was great.Besides spending time with my family I could do some handcraft.Doilies are now completely finished.And I made one cute picture.
Nädalalõpp oli tore.Lisaks ajaveetmisele pere seltsis sai ka natuke käsitööd tehtud.Linikud on nüüd täiesti valmis.Tärgeldasin neid eile.Ja õhtupoole tegin ühe armsa pildikese.

pühapäev, 18. veebruar 2007




I have finished the scarf for a little boy.I am almost satisfied.I like the combination of colors.My little daughter didn´t want to go to bed,so she was happy to be a model.
Valmis sai sall pisikesele poisile.Olen sellega peaaegu rahul.Meeldib värvide kombinatsioon.Mu tütreke ei tahtnud kuidagi voodisse minna ja oli väga õnnelik,et sai mulle modelliks olla.

laupäev, 17. veebruar 2007

Ebameeldiv üllatus/unpleasant surprise


Today when I opened my blog I saw my counter has changed.I dont like it.Before I could see statistics by countries and it was so interesting.Now it seems to me that it´s not for free anymore.I am so sad.Everything starts from zero again,I had already about 800visits counted from all over the world.If anyone knows good counter,please let me know!

Täna avastasin kurbusega,et minu blogi külastajate loendur on muutunud.Ja mulle see ei meeldi.Enne sain ju näha külastajaid riikide kaupa ja see oli nii huvitav.Nüüd tundub,et seda enam tasuta kasutada ei saa.Ma olen nii kurb.Kõik on taas nullis,oli mul ju juba umbes 800külastust paljudest erinevatest riikidest üle maailma.Kui keegi teab head ja huvitavat loendurit,siis andke mulle palun teada!

reede, 16. veebruar 2007


I heard that one small baby boy has no scarf.The boy is 1year and 2months old.I decided to knit him a scarf as a surprise present just like that.Now I think that the scarf is too narrow,could be broader.But I think it is better that nothing.

Minu kõrvu jõudis jutt,et ühel tuttaval pisipoisil,kel vanust praegu 1a 2kuud,pole salli.No kus siis niiviisi saab.Ja nii ma siis otsustasingi teha väikese üllatuskingi,lihtsalt niisama.Praegu vaatan,et oleks võinud natuke laiem olla aga eks ikka parem kui mitte midagi.

kolmapäev, 14. veebruar 2007

Happy Valentine´s Day!


Happy Valentine´s Day to all who visit my blog.Nice to see you here! New ideas and comments about my blog are always welcome.Thank you!

laupäev, 10. veebruar 2007

Yarns/lõngad


I bought today-again some yarns...
Ostsin täna-jälle natuke lõnga...

Today I decided to go and see if there are some yarns I would like to buy for myself.I know I have them too many at home but still...I just love to look at them and think what ´´masterpieces``will I do from them someday.Yes,someday,because life is so busy and I dont have very much time for my hobby.But I try my best.

Täna otsustasin turule kaema minna kas seal leidub lõngasid,mida võiksin endaga koju viia.Ma tean,et mul on neid kodus juba liiga palju aga siiski...mulle lihtsalt meeldib vaadata neid ja unistada,mis ´´teosed´´neist ehk kunagi saavad.Jah,kunagi,sest elu on kiire ja hobbi jaoks jääb vähe aega.Aga ma üritan anda endast parima.

reede, 9. veebruar 2007

neljapäev, 8. veebruar 2007

Käsitööline tegevus/My handwork



I have finished doing baby cardigans and now I am knitting a doily for a birthday present.But it seems to me that it´s gonna be smaller than I expected.So who knows who´s gonna be the doily´s next owner...

Vahepeale siis natuke kudujuttu ka.Nagu ma juba eelpool mainisin,sain oma beebikampsid valmis.
Pooleli on kingitus sünnipäevaks-kootud linik.Seda ma siis õhtuti kasvatan.Kuid mulle tundub,et linik jääb väiksem kui mul kavas teha oli.Seega,kes teab,kes selle uueks omanikuks saab?

Amazing world of knitting/crocheting vol.3






LIKE REAL FOOD...
NAGU PÄRIS SÖÖK...

Amazing world of knitting/crocheting vol.2



Amazing world of knitting/crocheting vol.1




All things are knitted/crocheted,so it is possible to make almost everything...

Laisklesin/mõnulesin täna päeval mõnda aega arvuti taga ja leidsin interneti avarustest mitmeid huvitavaid pilte.Kududa/heegeldada saab kõike...

kolmapäev, 7. veebruar 2007


Tänase seisuga on ostetud beebikampsunid täiesti valmis saanud.Kraed said üle heegeldatud ning üks kampsun sai õlgadele sinised riidest nööbid.Nüüd on idee neile kampsunitele veel midagi lisaks teha.Ainult et sinist lõnga mul pole.Pean seda kuhugi otsima minema.
Praegu on valmimas üks pisem kootud linik.Pilte täna ei näita,sest pole nagu miskit erilist näidata.Küll jõuan.
Õues on külm ja oleme nohused.Istume siis tänase külma ilmaga toas ja tegutseme siin.Ehk saab siingi kasulikke asju tehtud.Liniku tegemine seda ju kindlasti on...vähemalt minu jaoks.Mõte oli see sünnipäevakingiks teha.Eks vaatan,mis välja tuleb,selles mõttes,et kas muster on kena(mustriskeemi juures mul pilti polnud).Kui jääb liiga pisike,siis lasen käed uuesti käiku ja teen suurema.See linikute kudumine on mul käppas.Sai vahepeal neid üsna mitu valmis tehtud.Jäävad ilusad õhulised ja meeldivad rohkem kui heegeldatud linikud.Aga kui valmis saan,siis riputan pildi ja saate oma silmaga näha.Ahjaa,mul tegelikult on viimati valminud linikutest pilt ka.See siin siis ripubki.

laupäev, 3. veebruar 2007


Leidsin täna turult lõngade seast sellise komplekti.Keegi on hakanud beebile kampsuneid kuduma ja valmiski saanud.Lõpetamata/viimistlemata on jäänud vaid kraeosad.Kudumisel kasutatud kollane lõng oli samuti kenasti kaasas.Kuna müüja küsis selle kupatuse eest vaid 20kr,siis kuidas ma oleks saanud neid sinna jätta.Ükskord võtan kätte ja lõpetan nad ise ära ning olen kerge vaevaga saanud 2 armsat kampsunit.Eks ma siis edaspidi vaatan,mis ma nendega teen.



Here is my handwork-knitted baby cardigan for my precious Sandra.

Kauaoodatud kampsun siis nüüd lõplikult valmis.Arvasin,et mis see siis ikka ära on-suts kokku õmmelda ja kõik.Aga nikerdasin selle kallal terve päeva(muidugi oma igapäevatoimetuste vahepeal).Õmblesin kokku,siis peitsin lõngaotsad,siis kudusin kaelusesse jupikese soonikut,õmblesin nööbid.Otsustasin üle heegeldada ka kamspuni kõik ääred,sest nii jäi kenam ja korrektsem.Igatahes võttis Sandra oma uue kampsuni mu käest ja ei tahtnud seda sugugi mulle enam tagasi anda,kuigi mul tegevus pooleli oli.Siin ta siis nüüd on.Lõngaks Baby by Titan Wool,mida kulus natuke üle 2toki(tokis 50g ja 200m).Lõng sisaldab 70%meriinovilla,seega peaks ka soe olema.Ostetud sai see Liannist.Ise olen tulemusega rahul,eriti meeldib mulle see pitsiline muster.

reede, 2. veebruar 2007

Everybody


Dear visitors from all over the world!
You are very welcome to add comments about my blog.I would appreciate it very much.

neljapäev, 1. veebruar 2007