laupäev, 29. september 2007

Meil lapsega juba mitmendat päeva tõbi kallal.Oleme nohused-köhased.Õnneks midagi väga hullu pole,et saame ikka tsipake õues ka käia,värske õhk on ju hea.
Eile tegime u 3tunnise jalutuskäigu Kadrioru pargis.Korjasime kastaneid ja tammetõrusid,vaatasime puid ja jalutasime niisama.Peetri ringi peal olid mehed,kes tegelesid kaevamistöödega,et saaks valgustusposte panna.Üks tore mees pakkus lapsele kommi.Sandra muidugi peitis end minu taha.Onu andis siis kommi minu kätte.Laps rääkis pärast mitu korda,et onu andis kommi.Oravat nägime ka.Silkas üle rohuplatsi ühe kuusepuu otsa,kus asus käbidest seemneid sööma.
Käsitööst nii palju,et ühel päeval õmblesin kokku ühe toolikatte ja mõtlesin proovida ka padjapüüri tegemist.See viimane on veel pooleli.


Pooleli on ka randmesoojendajad.Nende tegemise idee tekkis kui sattusin Seppäläs nägema ilma sõrmedeta kindaid.Alguses mõtlesin nad endale osta,siis aga tekkis idee,et proovin ise midagi valmis teha.Lõnga peaks ju kodus olema ja kuna pole neid enne teinud,siis uus ja huvitav teha ka.Kui valmis saan,siis tulevad pildid ka.Olgu öeldud,et tulevad sellised lihtsad,värviks must,et sobiks ükskõik millise riietuse juurde.
Täna peaks suvilasse sõitma ja seal veidi teistmoodi käsitööd tegema,st aiatöid siis.

esmaspäev, 24. september 2007

Üle pika aja oli taas veidi päikesepaistelisem ilm,seda nii otseses kui ka kaudses mõttes.
Õues mõnus soe ja lasteaias märkasin pisitillukest muutust ja kuulsin seda ka kasvatajate suust.Natuke juba mängis ka karjumise vahepeal.Aga point on selles,et temale ei tohi aboluutselt tähelepanu pöörata,siis hakkab kohe nutma.Isegi kui temaga silmside luua.No peab ju näitama,et tal nii paha ja emmet pole jne.Tegelikult saab ta väga hästi seal toimetustega hakkama.Sööb väga kenasti ja ei saa isegi söögi ajal tasa olla,ikka kõva häälega räägib kõigile,mida ta teeb.Nõudis,et mulle ka põll ette ja lusikat tahan ja katki teen koogi jne.Nii armas oli seda kuulata.Eks tasapisi ehk liigume paremuse poole.Ma tõesti väga väga loodan seda.
Nädalavahetusel sai lisaks kodustele toimetustele ka 2 asja valmis tehtud.Kõigepealt üks padi.Nimelt räägiti lasteaias,et igal lapsel võiks olla oma padi,mille peal saab siis hommikuringi ajal istuda.Reedel ostsin padja,vilti ja niidirulli.Vildist lõikasin välja tähed ja lilled.Kui tähed ääristatud,sai nad padjale külge õmmeldud.Ütleks,et kogu see tegemine oli selline parajalt peenike käsitöö,täielik nikerdamine.Tulemusega aga olen rahul nii mina kui ka laps.Sandra mõnules padja otsas,käis ja katsus ja rääkis,et Sannu padi.Hommikul viisime padja lasteaeda.Teised polnudki veel toonud,olime siis esimesed.

Eile aga tegin valmis veel ühe paari villaseid sokke.Omanikku neil esialgu pole.Said meelega natuke laiemad,sest ega kõigil lastel pole nii peenikesed jalad kui minu neiukesel.Aga poseerima oli ta loomulikult nõus.


Nüüd mõtlen,mille kallale järgmisena asuda.Mõtteid ja plaane sadu...nagu ikka.Kas hakkaks jõuludeks valmistuma või teeks lapsele või endale midagi või istuks hoopis õmblusmasina kallale??? See viimane vist jääb esialgu välja,sest mu tavaline nokitsemise aeg kattub telekapiilumisega.
Kõigile aga ilusat sooja ja värvilist sügist! Sest kui leidub soojust ja päikest ja värve,siis on elu ka ilusam ja tuju parem.

kolmapäev, 19. september 2007

Täielik miinus ruudus ma ütleks oma praeguse elu kohta.
Laps ainult karjub,ka siis kui mina lasteaias olemas olen ja ka siis kui me kodus oleme.Tuleb raske harjumine.Kõige ette käib ei.
Vanaemal on kahtlus raskele verehaigusele,millel ravi pole.
Ahi on tuksis,parandaja ei tulnud täna,kuigi nii kokku leppisime.Seega söögitegemine puudulik ja ega mul selleks aegagi jagu,rääkimata tahtmisest.
Väljaminekud on endiselt liiga suured,sissetulekuid pole ollagi.
Ootan helgemaid päevi.Ehk suudan varsti taas naeratada.
Vabandust,et nii kehva postitus sai...

teisipäev, 18. september 2007

Käin iga päev oma blogilehel ja mõtlen,et peaks siia pisikese sissekande tegema.Siis aga jälle,et ohh,kohe kuidagi ei viitsi ja lehekülg läheb kinni.
Ilm ka nii hall,et eks siis ole oleminegi samasugune-hall ja aeglane,ei ole viitsimist eriti liigutada.Samas,täna ju õues sajab,mmmm,milline võimalus kodus rahus toimetada.No ei ole seda vaimu.Eile vahetasin magamistoas kardinad ja koristasin ja puhastasin ja sättisin asju omale kohale.Siis tekkis idee,et paneks lapse tuppa ka uued kardinad a no neid veel pole.Täna käisin natuke hiilimas,äkki leidub midagi.Seni tulemusteta.Eks vaatan,kui miski kena kangas kuskil silma hakkab,siis ostan ja teen.Kui ei,eks las siis olla vanad.
Käsitöötanud olen vähe.Pole sedagi vaimu,tegelt jõudu kuidagi praegu mu sees.
Eile,täna me lasteaeda minna ei saanud,sest olime mõlemad nohused.Homme tahaks taas proovima minna.
Nädalavahetuse veetsime maal.Natuke aiatöid,mõnus saunaskäik ja niisama jalutuskäigud ja värske õhk.Mõjus ka me nohule hästi.
Loodan,et edaspidi muutuvad asjad taas erksamaks ja tekib seda igaks päevaks vajalikku jõudu juurde.Ahjaa,jõu on minult ära võtnud muuseas ka mu neiuke.Ma ei tea,mis see nüüd on,aga absoluutselt kõigele vaieldakse täiega vastu,üldse sõna enam ei kuulata.Kas nüüd lihtsalt lasteaiaga tutvumine on nii palju emotsioone lapsesse süstinud,et ta ei oska neid kuidagi välja elada või on lihtsalt see võimatu kahese iga pihta hakanud.Tegelikult ta veel 2a pole.Enne pole sellist asja olnud,oleme omavahelise suhtlemisega kenasti hakkama saanud.Nüüd tunnen aga,et tahaks kuskile puhkusele minna.Sellele õigele puhkusele,mitte lapsepuhkusele,millel ma praegu olen.
Pannes Google pildiotsingusse sõna vacation,oli esimene tulemus selline(ohhh,kuidas see sobiks...):

esmaspäev, 10. september 2007

Uued tuuled

Nädalavahetus läinud nagu linnulennul.Oli teine üsna sisukas ja meeldejääv.
Aga alustaks reedest.Nimelt käisin lapsega arstil,et saada lasteaia jaoks arstitõend.Tavaliselt on neiu seal alati nutma hakanud,sest no ei meeldi talle seal arsti juures.Hmm,kellele nii väga meeldiks...Nüüd aga kui sinna jalutasime,rääkisin talle,mille pärast läheme ja ta vastas jaatavalt mu küsimusele,et kas oled tubli tüdruk ja nutma ei hakka ja näitad arstitädile oma kikusid ka.Ja täiesti üllatavalt seda ta ka tegi.Pärast rääkis isegi uhkelt ,et arstitädi juures käisime jne.
Nüüd meil siis tõend olemas ja hakkame seda uut rada käima.Loodan,et lasteaias meeldib.
Laupäeval käisin Abakhanis.Seda,mida tahtsin,ei saanud.Ent mõned kangatükid tõin koju ikka.Kunagi ehk saan aega õmblusmasina taha ka istuda ja neist proovida miskit valmis teha.Laps ütles igatahes pühapäeva hommikulgi mulle,et lähme kangapoodi...
Laupäeval sai natuke kodu koristatud ning peale lõunat saabus me perre nn uus pereliige.Seekord siis sinist värvi.Mulle meeldib,ent sõita pole veel proovinud.Jään esialgu suurema ja punase juurde,sellega juba harjunud.Ma naljalt teiste autode rooli ei kipu,äärmisel vajadusel.Kuigi jh,mulle öeldi kohe,et nüüd võta ja sõida kummaga tahad.Meie armsad sõbrad/abilised:


Eile käisime esmakordselt toimunud kirbuturul uudistamas.Midagi erilist polnud,ent idee suurepärane.Loodan,et toimub edaspidigi.Paar asja sai soetatud ka.
Maal käisime ka.Ilm oli mõnus ja päiksepaistel istuda ülihää.Margus(mu elukaaslane) niitis muru ka ära.
Tänased plaanid-postkontor,juuksur jm.Õhtul peaks algust tegema villaste sokkide kudumisega,mis minult telliti.Ühe pisipoisi jalad tahavad külmaga sooja saada.
Eile õhtul võtsin end kätte ja lõpetasin ära ühe lastemütsi.Ja nagu karta juba oli-minu lapsele see veidi väike.Tema peaümbermõõt on 48cm,see aga sobiks nt 44cm ümbermõõdule.Eks peab asuma uue omaniku otsingule.Müts iseenesest armas ja kelmikas,meenutab mulle vaarikat.Tõelise vaarika oleks saanud kui oleks ääre rohelise teinud.Kel mütsi vastu huvi,kirjutage -girtam@hot.ee

neljapäev, 6. september 2007

Kunstisoon

Tundub,et mu kunstisoon annab endast märku.Tänagi jälle sai üht-teist selles vallas(kunstitegemise tarbeid siis)omale ostetud.
Eile õhtul kui pere söödetud,võtsin pidulikult oma uhiuued keraamikavärvid pakist välja.Sättisin nende kõrvale lauale pintslid ja valged nõud.Selline ärevus oli sees nagu koolilapsel.Kas õnnestub või jääb esimene katsetus ka viimaseks.No viimaseks ei jää ta kohe kindlasti mitte,olen vaimustuses sellest.
Niisiis,mu esimene saavutus nõude dekoreerimisel:

Tass ja taldrik lähevad kingituseks mu elukaaslase vennale,loodan,et meeldivad.Kuna ta on nö arvutiinimene,siis mingeid lillekesi ma ei tahtnud teha.Mitmepäevase mõtlemise ja kritseldamise tulemusena maalisin nõudele just sellised kujundid.Nüüd võin öelda,et sellesse kingitusse olen pannud otsimis- ja leidmisrõõmu, mõttetegevust,ärevust,rõõmu ja eneseületust ning muidugi killukese oma hingest,südamest ja loovusest.Ja sellised kingitused mulle meeldivad.
Kuna täna on kinki vaja,siis ei tahtnud selle tegemist hommiku peale jätta,sest mine tea,kas esimene vasikas läheb aia taha või siiski mitte.Nii ma siis tegingi dekoreerimistöö eile õhtul valmis.Värvid aga tahtsid 4h kuivamist ja siis 30min ahjusoojust.Uni tahtis mind vägisi murda,kuid siiski suutsin temast kuidagimoodi üle olla ning kl 1 ajal öösel rändas kingitus ahju.Mm,kui magus uni pärast oli.Ja täna selline õnnetunne hinges.
Hea meel on veel selle üle,et lõpuks,peale mitmete kingapoodide läbikammimist,sain täna Kaubamajast oma pisile neiule lõpuks ometi uued sussid.No pole kuskil nii pisidele millegipärast.Kuigi võiks ju olla,neiu juba pea 2aastane ja sibab ringi nii,mis vuhiseb.
Nüüd aga veidi koduseid toimetusi ning siis sünnipäevalapsele õnne soovima!

kolmapäev, 5. september 2007

Aega napib

Oleme nüüd linnas ja mõtlesin,et saame natuke rahulikumalt kodus toimetada ja olla,ent igaks päevaks jagub ringisebimist.Kodus pole ju ammu keegi nö elanud eriti ja põhjalik suurpuhastus on vajalik.Esmaspäeval võtsin lapse kampa ning asusime tema toa kallale.Tuba sai puhta ja uue ilme,kuna tegelesin mööbli ümber paigutamisega.Nii ju lapselgi huvitavam.Nüüd käibki vahepeal,istub oma toas toolil ja vaatab raamatut või toimetab muude asjade kallal.Teised selle nädala päevad on aga möödunud linnas ringi liikudes ja teiste tubade kallale polegi aega saanud asuda.
Eile käisin esmakordselt ära Vunderi kaupluses.Täitsa vahva koht.Laps valis ise endale pliiatsid ja esimene joonistuski valmis tehtud.Mina olen nüüdsest keraamikavärvide omanik.Esimesed katsetused selles vallas tahaks täna õhtul ära teha.Tundub huvitav,kui vaid mõte lendaks ja käsi sujuvalt jooni tõmbaks...
Vahepeal sai muudmoodi käsitööd ka tehtud.Nimelt tõime maale ühe koorma küttepuid ning sai need siis kenasti riita laotud.Mmm.kui mõnus puulõhn täitis majaesist mitu päeva.
Nüüd aga fotoreportaaž.Kirjutada pole rohkem aega,riidesse ja punuma!