kolmapäev, 31. oktoober 2007

Halloween

31.oktoobril on lisaks mu armsa lapse sünnipäevale ka Halloween, mis on Ameerika rahvuspüha ning tähendab kõikide pühakute õhtut.
Leidsin vahva pildi Halloweeni sümboolikast:

Sünnipäev

Ja ongi käes see päev.2aastat tagasi kell 15:59 sündis Tallinna Keskhaiglas üks pisut enneaegne(rasedust 36+4)pisike tüdruk,kel kaalu 2760g ja pikkust 48cm.
Tüdruk oli selline ilus tõmmu,arstid ja õed käisid imetlemas.Kuigi laps oli enneaegne,öeldi mulle,et väga tubli laps on.Ja on seda siiani.Lasteaiaski kiidetakse juba.



Esimene sünnipäevakook on juba tehtud,kingitus pakitud.Jääb üle vaid oodata Sandra ärkamist.Lasteaeda viime kommi ka.Lapsel ju uus ja huvitav kui talle lauldakse vms ja siis pärast teistega koos saab kommi süüa.Olen juba mitu päeva talle sünnipäevast rääkinud,et ta aru saaks,mis see on ja mis endaga kaasa toob.Eile juba hakkas ise ka rääkima,et saab kahe aastaseks.
Minu selle nädala päevad ongi sisustatud sünnipäevatoimetustega,muuks jääb vähe aega.Aga küll ma siis järgmine nädal teen taas muid asju.Tahaks väga jälle vesiaeroobikasse minna ja seda ma ka teen.:D

teisipäev, 30. oktoober 2007

Sünnipäevalaps

Uskumatu aga tõsi,tõepoolest on homse seisuga 2aastat möödas sellest kui meie pere täienes ühe armsa neiu näol.Kahju,et see aeg ikka nii kiirelt edasi lendab.Nüüd laps juba nii asjalik,et paneb vahel nii emmel kui issil suu lukku.Viimastel päevadel läheb ise ilma igasuguse nututa jms magama.Enne seda võtab ISE riidest lahti,käib potil.Täna öösel kl 3:55 tõi oma pissipoti minu voodi ette ja ütles:`Emme,vii ära.!´Siis läks WC ukse taha,pani tule põlema ja avas ukse ning lausus:´Siia.´Ja ise läks tipa-tapa oma tuppa oma voodisse tagasi.
Üks viimase aja kild on ka see kui laps issiga miskit rääkis ja siis issile ütles just sellised sõnad:´Ära vaidle minuga!`.
Üleeile panime Sandrale tuppa riiuli,kus nüüd mõned karvased sõbrad istuvad.Laps toimetas toas ja äkki ütles mulle,et emme,pilti vaja teha.No tegin siis.


Täna on lasteaias ka pildistamine,peangi minema Sandrat üles ajama.Peame täna varem seal kohal olema kui tavaliselt.Muidu me jõuame kohale alles 9-10vahel,täna aga 9:15 juba tahetakse pildistama hakata.

esmaspäev, 29. oktoober 2007

Kindad

Reedel said valmis ka kirjud kindad lapsele.Lõngaotsad veel peitmata.See viimistlemine on üks tüütu töö,tegelt selline kättevõtmise asi nagu öeldakse.Täna teen selle ka ära.


Alustasin tellimustöö kudumist.Ei tea ainult,kas selline sobib,saatsin tellijale mõned pildid poolikust tööst.Eks näis,kas pean otsast alustama ja veidi teisiti tegema või sobib see.

Muudest tegemistest ka natuke.Reedel ja laupäeval käisin maal lehti riisumas.Reedel tegin puhta töö ja kui ma laupäeval uuesti läksin,siis oli maa jälle lehti täis ja mul tuli jälle kogu õu üle riisuda.Eks neid lehti tuleb veel,ent suurem osa on juba ära riisutud ja aiast välja transporditud.
Eile jalutasime elukaaslase ema juurde.Nii kaua kui tema massaaže tegi,koristasin mina ta kööki.Köök sai hoopis viisakama väljanägemise.Ämmal alati seal totaalne segadus,mis on suhteliselt õudne.Imestas,et kuidas mina küll oskan ja suudan nii ruttu asjale hea väljanägemise luua.Et temal kohe kuidagi ei seisa köök korras.No muidugi kui isegi peale tee tegemist juba vedeleb siin nuga,seal tass,siin paberkäterätiku nutsakas,seal lõikelaud ja laimitükid.Aga noh,inimesed erinevad.Vähemalt sain natuke kasulik olla.
Nüüd aga riidesse ja läheme minu vanaemale külla.
Seniks aga tsao kõigile!

neljapäev, 25. oktoober 2007

Veemõnud

Eile oli minu jaoks üks väga lahe päev.Juba eelmisel õhtul pakkisin koti.Hommikul viisin Sandra lasteaeda.Üllatus,üllatus-ta ei hakanudki nutma kui ma ära hakkasin minema.Kusjuures nii ka täna.Ja õhtuti ei taha kuidagi lasteaiast koju tulla.Vat niiviisi.Laps mängima viidud,võtsin suuna Piritale.Täpsemalt siis Pirita Top Spa ujulasse.Ujusin ja võtsin osa vesiaeroobika treeningust.Väga lahe ja mõnus,mis siis,et pärast pikka vahet ei tule kõik asjad välja nii nagu peab.Käisin mõned korrad vesiaeroobikas aastaid tagasi ja väga meeldis juba siis.Nüüd olen täiesti kindel,et lähen veel.Ja ujuda oli ka nii hea.Saunadest me ei räägigi.No tegelikult ikka räägime.Aurusaun on see,mis mulle väga istub.Seal selline paras soojus ja hea aroom.Tunned,kuidas ta sinu sisse sügavale sügavale tungib.Vist eukalüpt vms.Pärast käisin veel tavasaunas ka ja lödistasin dushi all.Ahjaa,pisikese solaariumi lubasin endale ka.Kui,siis esimene kord ikka täispakett.Rahvast oli ka vähe,seega 10points.


Kodus toimetasin kiirelt,tegin süüa ja siis läksin ämmaga koos lasteaeda Sandrale järele.Mõte selles,et ta ka teaks,kust vajadusel lapselast leida.Sandra muidugi arvas,et ei tema taha koju tulla.Suure rääkimise ja kinnipüüdmise peale ma ta lõpuks riide sain.Tulime koju ja mõne aja pärast läksin jälle õue.Nüüd oli maalikursusele vaja minna.Seekord katsetasime õlivärve.Oioi,õlimaal on keeruline,seetõttu ta nii palju maksabki.Kui korra pinna katad,siis parandada saab alles nädala pärast kui see kiht kuivanud on.Paned liiga palju vedeldavat lahust,siis jookseb,ei kata eriti.Ühesõnaga paras mässamine.Kogenumatel muidugi see lihtne.Kõige vahvam on see,et kui endal miskit kohe kuidagi ei taha õnnestuda(mul nt inimese suu),siis juhendaja tuli ja andis paari pintslitõmbega asjale loomuliku ilme.Pilt sai valmis,ent kõigi osalejate piltide kohta ütles juhendaja seda,et kõigis töödes on miskit head ja miskit,mis tahaks nädala pärast(kui värv kuivanud)ületegemist.On jäänud veel 2X korda maalimas käia ja siis ongi kursus läbi.Aeg läheb liiga kiiresti.
Järgmine nädal möödub mul sildi all ´´Sandra sünnipäev´´.Õigel päeval miskit erilist üritust ei tee,sest mul taaskord maalikool.
Hmm,üks huvitav seik eilsest õhtust.Olin kursuselt koju tulnud ning rääkisin elukaaslasega köögis juttu.Istusime akna all laua taga.Vahtisin ringi ning nägin,et õues mu auto eest tuli mingi loom välja ja tahtis maja taha minna.Alguses vaatasin,et miski koer aga siis sain aru,et saba liiga pikk ja kohev ning koon pikk ja terav.Jõudsin elukaaslase tähelepanu ka õue suunata ning teate,keda me nägime.Rebane oli linna eksinud.Teadmiseks,et elan Laagna kanali serval KUMU juures.Kuidas see vaene loom metsast nii kaugele ekselnud on...Igatahes oli ta hirmunud,sest nägi/kuulis kedagi maja tagant tulemast ning jooksis edasi teise maja ette.Muidu me maja taga on kärjääri ümbruses olev tühermaa(võsastik).Siiani mõtlen,et kus ta küll olla võib ja kuidas metsa tagasi saab ja kas üldse saab.


Vat sellised seiklused siis seekord.
Muide,koon lapsele kindaid.Ei jõua neid ühte ja samu iga päev pesta.Lapsed ju mängivad lasteaias ja tahes tahtmata lähevad kindad mustaks.Alustasin täna õhtul ja sain ka kohe valmis.Lõnga ära ei katkestanud,sest tegin nö umbes,ilma modellita.Modell läks varakult magama.Hommikul pistan kindakese kätte ja vaatan,kas vajab ümbertegemist.Igatahes ilusad kindad tulevad,tea kas raatsingi talle lasteaeda kätte panna neid...

teisipäev, 23. oktoober 2007

Kuusalu(pildid on klikitavad)

Eile võtsin ette sõidu Kuusalu valda.Sõitsin ettevaatlikult,sest kohati oli maantee valge kihi all.Sõidu pealt tehtud pilt räägib enda eest.
Kaasas oli mul selline lõbus reisija:

Käisin vaatamas ühe endise töökaaslase uut elamispaika.Ilus koht oli,jõe ääres,metsa servas.Maja on seest kenasti ära remonditud,no nagu üks korras Lasnamäe korter.Just samasuures korteris nad enne elasidki.Nüüd oli maja juba juurde saanud vundamendikraavi,st maja laieneb.Tegemist neil jagub.Mõned pildid:


Tagasitulles olid tee läheduses põõsaste ääres metskitsed.Pidasin auto kinni ja tegin mõned klõpsud.Nemad muidugi jäid uudishimulikult vaatama,et hmm,mis siin põriseb(auto mootor).Pärast seismist aga otsustasid nad igaks juhuks põõsastesse kaduda ja vaatasid mind siis teistpoolt põõsaid edasi(nägin seda ära sõites).Jube vahva.
Nüüd aga käsitöö juttu ka.Siiski,siiski,tegin pildi ka oma viimati valminud laudlinast,mis on supiga juba lapse poolt sisse õnnistatud.
Üleeile õhtul aga istusin teleka ees ning mõtlesin,et mida teha.Heegeldus küll pooleli,aga hakkasin hoopis joonistama.See hariliku pliiatsi tehnika on üks mu lemmik.Valmis pildike,mis arvatavasti läheb ühele endisele meremehele kingituseks.
Saigi kõik kogutud blogimaterjalid ette kantud.

esmaspäev, 22. oktoober 2007

Homme

Täna sai jälle blogimise materjali kogutud...Homme teen postituse,tulemas ka looduspilte.

pühapäev, 21. oktoober 2007

Maalikool

Unustasin ühe eelmise nädala sündmuse täiesti.Nimelt oli mul järjekordne maalitund,seekord akrüülmaal.Väga head ja mõnusad värvid,ka algajaile.Saab veega lahustada ning sulatada jm.efekte teha nagu akvarellidega.Samas aga paksemalt lõuendile pannes,jääb näha ka pintslitõmme ning meenutab kohati pisut ehk õlivärvigi.Igatahes huvitav.

Järgmine kord siis paras pähkel-õlivärvidega maalimine.Seekord läks mul päris hästi.Juhendaja tõi mu pildi teistele eeskujuks ning näitas sellelt erinevaid häid kohti.Lõpp aga läks kiireks ning teada värk,kiirustades ei tule head.Vaas kunstlilledega oleks võind olemata olla,sest see oli paha,väga paha nagu juhendaja kommenteeris.Järgmine kord aga maalime õlivärvidega sellele samale pildile,seega ehk on see viga siiski parandatav.Igatahes ma väga loodan.Siiani on see ebaõnnestunud lillevaas mu mõtteis.Kõiksugu kanne jms on mitu korda lihtsam joonistada kui lilli.Seda ma tean juba ammu.Kes tahaksid ennast proovile panna,siis soovin julget pealehakkamist.Ka peale teist maalitundi olen südamest õnnelik,et selle tee jalge alla võtsin.
Mõned näited Google otsinguga leitud akrüülmaalidest.Esimese nimi on muideks´´Sunday At Noon´´(see tähendab siis,et just praegune aeg).


Sallkrae ja müts

Müts nüüd ka juba paar päeva tagasi valmis saanud.Panin paelad ka külge,sest muidu tõusis peast väga eemale.Nüüd nagu kipub veidi silmadele jälle vajuma.Miskit ikka pole nagu peab,ent müts täiesti kasutatav,oleme juba paar päeva valminud komplektiga väljas käinud.Täna näiteks käisime kõik koos(terve me 3-liikmeline pere)Kadriorus laste uuel suurel mänguväljakul.Vahva,aint jube palju lapsi oli ja nii mõneski kohas tekkis trügimine.Peab mõnel rahulikumal ajal uuesti minema.Lapsele igatahes väga meeldis,soovitan teistelegi kaema minna,kes seda veel teinud pole.
Nüüd aga siis pildid valminud tööst:


Siin poolik töö,mida eile õhtul sai päris palju edasi tehtud(hmm,paras peenike käsitöö jälle,ent nii ilus tuleb):
Pilt on meelega selline tehtud,et jääks väike üllatusmoment.Aru nagu saab,milline asi välja näeb,samas ka mitte päris täpselt.Alguses oli kavas see kellegile kingituseks teha,nüüd aga tunnen,et vaeva on nähtud palju ja ega ikka raatsi küll.Panen parem kodus jõulude ajal lauale.
Sandra arvas meil siin ühel õhtul,et sallkrad saab ka niiviisi kasutada:

Väike kelmikas seenemikk või Ozzy Osbourne.
Üleeile kui Sandra lasteaias oli,tegin pisut õmblustööd ka.Vahetasin kombekal luku(oi kui õudne töö see on),õmblused ja töö kvaliteet on alla igasugust arvestust,ent ees ta on ja saab kinni panna,seega põhifunktsioon täidetud.Pärast õmblesin valmis veel ühe laudlina.See juba märksa parem,pikad sirged õmblused,no enam-vähem.Pilti kahjuks kohe ei teinud ja nüüd pole enam mõtet ka,sest Sandra ajas sinna juba suppi peale.
Eile käisime suvilas lehti riisumas.Väsitav,ent vajalik ja mõnus tegelikult.
Nüüd aga üht pisikest kingitust pakkima,sest homme arvatavasti Kuusalu valda küllaminek.Endine töökaaslane olla linnast sinna kuhugi metsa sisse kolinud.Lähme siis vaatama.

teisipäev, 16. oktoober 2007

Sallkrae

Nagu ma juba enne kirjutasin-tegemisel oli sallkrae.Niih,valmis sai.Mulle meeldib,eriti see kirju lõng.Tegemist on Red Heart Lisa Color(nr.91).Leidsin seda Kangas Ja Nööbi Kadaka tee kauplusest.Kahjuks oli seda seal vaid 1 tokk ja nüüd murran pead,et kust seda juurde saada.Kes teab,palun jagage inffi.
Lapsele vist meeldib sallkrae samuti.Kui vahepeal proovisin,siis kätte sain selle tema kaelast vaid kisaga.Ju siis oli hea mõnus.Nüüd tahaks midagi veel sinna juurde teha,nt mütsi,ent lõnga napib.Niigi võtsin sallkrae tegemisel kasutusele Novita Heleni beezi lõnga,et natukenegi seda kirjut rohkem järele jääks.



Fotokast leidsin veel mõned pildid.Neile on jäädvustatud me laupäevaõhtune tegevus.Nimelt voolisime lapsega koos tema tahtmisel kilpkonna.Kui küsisin,mida teeme,siis vastus oli,et kilpkonna.Ja kes asus kõige tõsisemalt asja kallale? Lapse issi muidugi,seevastu emme tegi nö lastepäraselt selle loomakese.


Ausalt,tegelikult ma oskan ikka paremini,proovisin lihtsalt lapsele näidata,kuidas need plönnid omavahel nii kokku panna,et tekiks kilpkonn.
Homme õhtul jälle maalima,jeee.Põnev.
Peaaegu nädal möödas viimasest blogimisest.Mis ma siis teinud olen.No nagu ikka-igapäevased toimetused,kodused toimetused,aiatööd suvilas,sekka käsitööd.
Täna tunnengi,et käed on aiaiai kui valusad.Eile oli laps päev otsa vanaema juures ja mina siis sõitsin maale ja tegin seal ühe kõva tööpäeva.Suur kogus lehti riisutud ja aiast ära tassitud,suvelilled üles kistud,wc tühjendatud(ebameeldiv tegevus aa no peab ju sedagi tegema) ja kiirelt loputasin ka auto üle.Oli teine juba ammu pesemata.
Nädalavahetusel tegin ühe suurema koristamise.Sandra sai oma tuppa natukene ruumi juurde,sest panime pulgavoodi kokku.Ta seal enam ei maga juba mitu nädalat.Mänguasju sai ka sorteeritud,osa juba uued omanikudki leidnud.Siis saab jälle miskit uut osta,et lapsel oleks jälle rõõmu ja uusi tegevusi.
Endiselt koon lapsele sallkraed,kuidagi väga tasaselt edeneb..a no ma teen ka väääga rahulikult seda.Paar rida õhtu jooksul.Laupäeval kui külalist ootasime,siis tekkis aga millegipärast jube tahtmine hoopis heegeldada.Ei tahtnud küll uut asja alustada aa no kiusatus oli nii suur.Hakkasin üht jõululinikut siis tegema.Niit on selline vahva punane,kord tumedam,kord heledam.Sellepärast ostsingi,et no nii ilus oli.Selle niidi ostmine oli ka vahva.Leidsin ta Ülemiste lõngapoest.Sealne müüja oli väga jutukas.Lobisemise lõpptulemus oli see,et mina õpetasin käsitööpoes müüjale heegelvõtteid.Tal oli nimelt käsil esmakordne liniku heegeldamine.Vat nii,et nää,tark olen,käin siin teistele ka seda õpetamas.
Hmm,peakski miskit tegema hakkama.Sandra magab lõunaund,siis hea omaette nokitseda.

kolmapäev, 10. oktoober 2007

Esimene maalitund

Hakkasin käima maalikursusel.Terve tänane päev tundsin,et mingi värin ja pabin nagu veidi sees ja mõtted liikusid ikka õhtu suunas.Kuigi oli mul päevalgi toimetamist.Sandra viisin lasteaeda,tuli ikka nuttu jälle.Ent kui 2h pärast järele läksin,siis öeldi,et juba nagu superlaps.Oli alguses nutnud küll,ent siis vaadanud,et see ei aita ja edasise aja oli juba üsna rõõmsameelne.Eks vahepeal tuleb ikka meelde,et emmet oleks vaja aga igatahes täitsa hästi juba.Kui järele läksin,siis tuli mulle vastu rõõmsameelne!!!Sandra.Tavaliselt puhkes ikka haledasti nutma kui mind nägi.Nii et,tasapisi,tasapisi.
Õhtul võtsin siis sammud kesklinna poole.Otsisin üles õige maja ja korruse ning kohal ma olingi.Kokku sai meid 4+juhendaja.Hmm,teate kellega koos ma maalimas end leidsin...Lenna Kuurmaa(Vanilla Ninja juhtliige).Selline armas neiu,siiras ja rõõmsameelne.
Esimese tunni teemaks oli akvarell.Maalisime esimese pildi,saime teada esimesed head ja vead.Jagati näpunäiteid ja nipikesi,kuidas huvitavamat pinda saada.Tegelikult lihtne,ent ega nii lihtsa asja peale alati ise ei tule.Kui akvarelli maalimine tundub kellegile imelihtne,siis teadke-tegelikult ta seda pole.Värvide segunemine,voolamine,kuivamine jm mängivad väga tähtsat rolli.
Igatahes olen ülirahul,et kursusele registreerisin.Ootan põnevusega järgmist korda.Siis juba uued värvid ja uus teema.
Eile õhtul lõpetas mu sokivabrik oma tegevuse(no vähemalt mõneks ajaks küll).Sokid on endiselt mõeldud lapsele,vist on ka tahtja juba olemas.Siin siis mu sokivabriku toodang:

Nüüd teen ühest ütlemata vahva värviga lõngast(Red Heart Lisa Color) lapsele sallkraed.Hakkasin seda eile õhtul tegema.Täna hommikul proovisin lapsele kaela-liiga lai.Seega harutan ja alustan uuesti.
Tasapisi,tasapisi.Ja nii võivadki ideed teoks saada.Ainuke asi,et neid tekib kogu aeg juurde.
Päikest ja julgust proovida midagi uut enda jaoks.!

Pilt on illustreeriva tähendusega.

esmaspäev, 8. oktoober 2007

Niih,Soomes käidud nagu naksti.Ütlen ausalt,tore vaheldus oli,ent aega jäi liialt väheseks.Saime tuttava abiga reisida imeodavalt,ent see-eest esimeses klassis.Jälle kogemus omaette.Tagasitulles saime piiluda ka kaptenisillale.Ai kui romantiline neil seal oli.Mehed istusid pimedas,valgust vaid niipalju,kui nupud ja ekraanid seda tekitasid.Meri oli suhteliselt sile ja mere kohal kumas loojuv päike.Tõeliselt ilus.Tekkis selline tühise ja pisikese inimese tunne seal kaptenisillal,kõik muu oli ju nii võimas.
Helsingis oli meile vastu tulnud tuttav,kes momendil Soomes tööl on.Ta sõidutas meid Itäkeskusesse ning seejärel linnast välja.Näitas meile oma praegust elukohta imeilusa järve ääres.Elamine(mingi hotell/motell)polnud küll hea,ent see-eest maja ümbrus kaunis(metsa sees,järve ääres).Seejärel võtsime suuna taas Soome pealinna.Saime mõne tunni sisustatud poode läbi kapates(no selleks oleks ikka tunduvalt rohkem aega old vaja) ning oligi aeg laevale minna.Seekord läks siis nii,et ega linna iseennast ei jõudnudki üldse vaadata.Ütlesin oma elukaaslasele ka juba,et pean ikka ise uuesti minema,palju jäi vaatamata.
Käsitöö oli mul ka kotikesega kaasas,ent selle jaoks ei jäänd mul küll aega.Isegi 2 banaani,mis sai kaasa võetud,tulid puutumatuna koju tagasi.Lihtsalt ei tekkinud vajadust ega aega neid süüa.
Kodus olen aga ikka sokilainel.Taaskord valmimas sokipaar,mille tallapikkuseks tuleb 13cm(u 1-2a).Üks sokk on valmis,ent pilt tuleb siis kui ikka mõlemad valminud on.
Seekorde fotoreportaaž aga loomulikult me lühireisist.Kuna oli lühireis,siis pole eriti pilte ka.Mõned siis:






neljapäev, 4. oktoober 2007

Oktoobri algus

Nii tore,et ilmad on nii mõnusalt soojad ja vihmale sekka ikka päike ka oma nina näitab.Oleme endiselt nohused,ent iga päev ikka teeme tiiru õues,siis uni magusam ja päev tegusam.
Eile tuli tahtmine võtta kätte paber ja pliiats ja sinna midagi kritseldada.Valmisid sellised algelised joonistused:

Tahan minna maalimiskursusele,et selles vallas ennast veidi harida/täiendada.Lihtsalt tunnen,et kuluks mulle ära.
Valmis said ka minu randmesoojendajad.Ise ei saa kuidagi kahte kätt korraga pildistada,ent õige mulje saab just siis kui nad käes on.Muidu sellised mittemidagiütlevad torud...



Eile oli Sandral sõber külas.Lastel oli väga vahva,mängisid ja jooksid ja kilkasid.

Ülehomme läheme päevaks Soome,Helsingit kaema.Laps jääb seekord koju.Loodan,et vanaema tuleb kõigega suurepäraselt toime(tean,et tuleb,kui muidugi tüdruk koostööd teeb...)Ise igatahes ootan seda üritust.Tuli teine ootamatult(täna hommikul sain teada),ent pisike tuulutus kulub marjaks ära.