reede, 2. mai 2008

Päev Helsingis-lühikokkuvõte

Ärkasin juba kl 4:40,tegin kohvi ja näksisin mõne võileiva ning liikusin esimese bussiga linna poole.Õigeaegselt sadamas ja saimegi laevale.Sõitsime Tallinki uue M/S Superstariga.Ütleks,et laev nagu laev ikka. Kiirelt viis kohale,ilm oli mõnus ja meri sile. Sadamast võtsime suuna kesklinna poole,kuna randusime Lääneterminalis.Tuttav rääkis,et nad olid eelmine kord õega kesklinna jalutanud tund aega,et jube pikk maa.Heh,nüüd valisin mina marsruudi ja rahulikult jalutades ja ringi vaadates olime kesklinnas u 30minutiga.Tuttav oli eelmine kord õe tahtmise järgi suure suure ringiga läinud. Seekord leidsime(st mina arvasin,et sedakaudu võiks minna) otsetee ja tegelikult pold see nii pikk midagi.Paras jalutuskäik.Kolasime Aleksanterikatu poodides(H&M,Lindex),Stockmannis(ainult toidupoes) ja Forumis.Tegelt Foorumis jõudsime vaid söömas käia. Igavesti vahva pizzakoht seal,kus lõunabuffet maksis 7,99eur(u 125krooni) ja selle eest said süüa-juua nii palju kui jaksasid-pizzad,erinevad juurviljad(tomat,kurk,herned,konservananass,oliivid jne),lasange,supp,lihapallid,viinerid jne.Maitsev oli ka.Kõht täis,võtsime suuna sadamasse,sest uskumatu,aga tõsi-kulunud oli mitu head tundi ja kell oli juba 15. Sadama lähedal läksime S-Marketisse ja ostsime huvitavat ja meil mitteleiduvat toidukraami koju.Mina jogurteid,lapsele kommi pihku pistmiseks,juustu ja sokolaadi.Igatahes muutus mu kott vägagi raskeks.Nojah,2 paari botaseid kaalusid ka midagi.Suure alega Interspordist sain,endale ja mehele.Lapsele ostsin päikeseprillid. Et igaühele midagi ja mina olen reisiga väga väga rahul.Ainult seda aega oleks võinud rohkem olla. Kodusadamas oli pere vastas ja sain autoga koju.Mõnus.Nüüd ootan,et pesumasin lõpetaks pesemise ja siis tuttu.Homme kodinad kokku ja maale.

3 kommentaari:

Jaana ütles ...

Tore :)
Kas šoppamas ei käinudki?

Jaana ütles ...

PS! Kavatsen täna pildistaja juurde minna, et lastest passipildid teha ja homme kavatsen passipaberid sisse anda. Tekkis eile idee, et kuu aja pärast läheks soome ja muidugi tahaks põrgukizile külla minna (kuigi ta ise seda ideed veel ei tea:P)

Gixy ütles ...

Käisin,käisin.Kirjutasin ju ,et botaseid ostsin ja veel nipet-näpet.Ma jäin igatahes äärmiselt rahule oma reisiga.Oleks vaid aega rohkem olnud.
Võtad kõik kaasa? Rendite bussi? Aga praegu hea aeg reisimiseks,pole väga kuum,samas juba mõnusalt soe.