kolmapäev, 30. aprill 2008

Kokakene

Panime kodus kokariided selga ja tegime mõned pildid.

Kui pildid tehtud,siis jooksis kokk ruttu oma pisikesesse kööginurka toimetama.Kui kokariided seljas,siis peab ju ometi ka natukene süüa tegema.
Hommikul tegime ka ühe klõpsu enne kui õue läksime.

Asja mõte oli teha pilt minu ühest käsitööst st heegeldatud mütsist lapsele.Mul tegelikult neid mitu tükki valmis või peaaegu valmis.Katsun täna need poolikud valmis saada ja siis teen kõigist pildid.
Jaana: Mariole ja Mari-Lyle kingin ka mütsid.Loodan,et sobivad ja on parajad.Kui mitte,eks siis võtan uuesti ümbertegemisele.

teisipäev, 29. aprill 2008

Silmapõletik

Laps ärkas päevaunest ja silm täitsa paistes ja punane ja ajab pläga välja.Nii palju siis pidusse minekust.Mul on niiiiii kahju nagu oleks endal minemata jäänud.Kuradi salakaval nohu ma ütlen,oli seda nüüd vaja ja just veel sellel nädalal.OEH...
KOLMAPÄEV: käisime täna hommikul silmaarstil ja ongi silmapõletik,st nohu on silma läinud ja tänaseks siis juba mõlemas silmas.Saime retsepti ja ostsime vajalikud silmatilgad,mida me nüüd 5X päevas 2 tilka mõlemasse silma peame panema. See panemine on muidugi ooper omaette,ega see ju ei meeldi.Vahepeal laps arvab,et poleks nagu ikka vaja panna,enamjaolt õnneks saab aru ja laseb.Eile õhtul tohtis näiteks vaid issi panna.
Reedeks lapsehoidja ka olemas,mul ämm oli lahkesti nõus juba hommikul kl 7 meile tulema.Mina selleks ajaks juba läinud ja Margus saab siis ka õigeaegselt tööle minna.Siis toimetavad nad mõnda aega siin ja siis lähevad vanaema juurde.Tore,mul oli juba täitsa mure,et mis reedest saab.Ei tahaks nagu reisi ära jätta.

Mitte just kõige parem algus

Esmaspäeva hommikul läksime juba peale kella 9 õue,et hakata Murastesse mu isa juurde sõitma.Auto juures aga selgus tõsiasi,et niiviisi ei saa me küll kuhugi sõita.Nimelt oli auto tagumine rehv pooltühi. Kiire kõne elukaaslasele ja hakkasin vaikselt ohutulede vilkudes kummitöökoja poole veerema. Õnneks oli rehvis veel miski õhunatukene sees,et sai tasakesi sõita. Kummitöökoda,kuhu läksin on kohe Marguse töökoha juures.Margus aga arvas,et laseb mulle õhku juurde ja mingu ma ikka ta sõbra juurde,kes reedel valuveljed alla pani ja seega ka rehvidega tegeles.Hea oli,et sinna läksin.Oligi nendepoolne viga.Nad olid ventiilidesse pannud uhiuued ventiilinõelad,ent näe....üks neist lasi õhku läbi ja niiviisi ta kahe päeva 3 päeva jooksul tasapisi tühjenes.Pandi siis uus ja maksma ei pidanud ka midagi.Mujal oleksin ju maksnud.
Lõpuks jõudsime siis ka Murastesse.Tegime Jaanale ja Mariole ja Mari-Lyle üllatuse.Nad nimelt ei teadnud,et me tuleme. Lapsed said hoovis ringi joosta ja liivakastis mängida ja kiikuda ja batuudil hüpata.

Pärast läksime tuppa sööma ja kui kõhud täis,siis ärkasid pisikesed ka ülesse. Pisem oli nii vahva,vaatas ja naeratas ja jutustas.Sandra kiigutas hälli ja tegi talle pai.
Pärast arvas,et selle tita võtame me koju kaasa. Jaana arvas,et ta võiks anda küll aga Mari-Ly ei lubanud. Ma küll ütlesin,et kui ära tüdineme,toome tagasi aga tüdruk jäi meid imeliku näoga vaatama.Kodus rääkis Sandra issilegi,et meile ei antud titat kaasa.Et oleks vaja olnud küll.
Täna läks Sandra hommikul lasteaeda,ent ta tundus mulle juba hommikul selline kahtlane ja kui sain oma käigud sõidetud,läksin talle järele(u kl 12).Üks silm on poole väiksem ja ajab pläga välja.Põletik sees,st nohu on jälle silma löönd.Iseenesest nohu nagu nii väga polegi.Nüüd murran siin pead,mis ja kuidas temaga homme teha.Neil ju homme lasteaias pidu,eks vaatan,kas viin ikka kohe hommikul või viin peo ajaks.Riided said ju valmis õmmeldud ja neist nii kaua räägitud,kahju kui jäävad kasutamata.Apteegist ostsin silmatilkasid,ehk aitavad ruttu. Aga siin siis minu täna valminud kokamüts ja põll.Kui tüdruk üles tõuseb siis paneme kõik riided selga ja teeme kogu komplektist pilti ka.
Kui telekat hakkan vaatama,siis teen heegelmütse ka edasi,mis mul pooleli.Jah,mul neid lausa mitu tükki korraga käsil.Tahtsin Mariole ühe teha ja Mari-Ly arvas,et temal oleks ka sellist vaja.Pidavat nagu printsessimüts olema.Eks ma siis üritan kui aega saan ja lastakse.

pühapäev, 27. aprill 2008

Suvilas

Eile hommikul viisin elukaaslase ja ämma Piritale laeva peale,millega nad Aegna saarele sõitsid. Me Sandraga ei hakanud minema,siis kui soojem,läheme kindlasti. Läksime hoopis oma suvilasse Kiisal. Ka mu isa ja Mario tulid sinna. Mario oli kuidagi vaikne ja teistmoodi.Mu isagi ütles seda. Poisil oli nina tatine ja ehk seetõttu olemine kehvapoolne.Igatahes mängisid lapsed liivakastis ja sõidutasid nukuvankrit ja autot ning mängisid palli. Vahepeal tegin süüa,siis sõime kõik koos. Lapsed väsisid ja mängujõud rauges. Üsna pea peale Mario äraminekut panime ka meie asjad kokku ja istusime autosse.Ma ei saanudki suurt midagi eile maal korda saata.Maja oleks vaja koristada ja aias ja metsa all tegemist veel küllaga. Tänaseks plaanisime mõnusat õuesolekut maja läheduses.Ent nagu ma juba eile millegipärast oskasin oodata ja karta,oli meil täna hommikul nohu platsis. Hakkasin siis hoopis kodu koristama.Pole ju ammu kodus olnud ja tolmurulle oli kõikjal.Sandra aitas ka koristada ja nüüd on kodu jälle mõnus ja puhas. Pärastpoole läheme õue ka, issile laevale vastu. Homme vist isa juurde minek.
Tegelikult peaksin õmblusmasina taha istuma aga jaksu ja tahtmist ei ole.Kolmapäevaks neiukese kokariided vaja valmis teha.Loodan,et ta saab sellest ikka osa võtta,st et see nohu hulluks ei lähe.Teisipäeval ja neljapäeval oleks vaja Sandral lasteaias olla,sest siis mul rahateenimisvõimalus ja reedel pühin üheks päevaks Eestimaa tolmu jalgadelt ja lähen tuulutan end Helsingis.Loodan,et mu plaane sassi ei lööda.

reede, 25. aprill 2008

Igavesti lahe

Ilmad on meil siin nii ilusaks ja mõnusaks läinud. Lausa kisub loodusesse ja kuna vaja ka oli, siis saigi täna ette võetud sõit u 80-90km kaugusele Tallinnast. Mul nimelt üks haud Võsu lähedal metsa sees oleval Esku kalmistul,mida ikka vähemalt 2X aastas korrastamas käin. Tegin Sandrale ka vaba päeva lasteaiast ja võtsin oma vanaema ka kaasa. Enne kella 12 olime kohal. Riisusime lehed, istutasime lilled haudadele. Osa ajast läks muidugi Sandra keelamisele, sest ega tema aru saa,et hauad pole liivakast ja neil peal ei talluta ja sealt liiva ei võeta. Kui sain lilled istutatud, läksin temaga Esku kabeli taha oja äärde.Kabel on ilus,ainult et tahaks kangesti remonti saada.Oja samuti ilus ja armsake oma mahalangenud puudega.




Tagasi hauaplatsile minnes,sai Sandra vanaema veidi aidata. Ise oli rõõmus.

Veel üks imearmas pilt,mille tegin hauaplatside juures:



Kui surnuaias vajalikud toimetused tehtud, sõitsin autoga veidike edasi ühe Lahemaa Rahvuspargi matkaraja algpunkti. Olen selle Oandu matkaraja(oli vist selline nimi) paar aastat tagasi läbi jalutanud.Kui ma õigesti mäletan,siis oli see miski 5km pikkune a võin ka valetada,igatahes pikk. Täna pidasime kõigepealt seal alguspunkti pinkide peal maha pisikese pikniku. Kõht oli ju kõigil tühjaks läinud.
Siis läksime metsa jalutama. Väga mõnus oli- linnud laulsid,päike paistis,õrnalt puhus mere pealt tulev tuuleke.kõigepealt oli selline mets,kus kõrged männipuud ja mõnus kuiv samblane pinnas pohla-ja mustikavartega.Oi kui hea seal oli jalutada.



Siis läksime mäest alla ja sattusime juba sügavamasse metsa,kust algas matkaraja laudadest teerada.Seekord sinna ei läinud,sest laps ilmutas juba väsimuse tundemärke(no kell oli ka juba 15 kandis).Rõõmu valmistas selle otsas ronimine aga lapsele küll väga.Ta vahepeal isegi ütles,et jäämegi siia.


Veel paar klõpsu,mis fotokaga tegin kohast,kus täna viibisin.

Igatahes sutsuke enne kl 16 istusime uuesti autosse ja hakkasime ringiga kodu poole tagasi sõitma.Ringiga selles mõttes,et sõitsime hoopis edasi läbi Oandu küla. Tädi,kelle haual käisime,elas selles külas. Ja siis Sagadist läbi ning Võsult samuti. Väga mõnus päev oli,mis siis,et veidike väsitav.Sõitsin mitte oma autoga ja jalg kiskus kuidagi krampi tagasisõidul,oli kuidagi harjumatu meie sinised sõbras nii pikalt ja liikumatult istuda.Lisaks selle vurasid kõik autod minust mööda.Ma jäin kohe lausa mõtlema,et mis see piirkiirus meil siis nüüd praegu on? 90km/h mu meelest.Aga ma olin ainuke,kes Tallinn-Peterburi maanteel sellise kiirusega sõitis(no ok,vahepeal oli seier ka 90-100 vahel).Ah,et miks ma siis oma autoga ei sõitnud? Aga vat sellepärast,et mees tahtis mu auto oma rehvivahetajast tuttava juurde viia.Minu auto täna varahommikul:
Minu auto õhtul:
Näete? Saite aru? Iloooss ma ütlen. :D:D:D
Vat selline mõnus päev sai.

kolmapäev, 23. aprill 2008

Tubli!

Mu suur töö sai lõpule viidud.Nüüd on siis Sandral oma isiklik titepiltidega fotoalbum,kuhu sisse mahub tema esimene eluaasta.Täna hommikul sorteerisin fotod elukuude järgi hunnikutesse ja kui õhtul koju tagasi laekusin,panin nad albumisse ritta.Tekstid veel kirjutamata aga eks ma teen selle ka mõnel päeval ära.
Õmblemist pean tegema ja maal oleks vaja nokitseda ja tapeet on endiselt rullis ootamas seinalepanekut jne jne. Tõesti,mul oleks vaja 48tunniseid päevi,et jõuaksin kõik toimetused,mis mul mõttes ja plaanis,ära teha. Kahjuks neid pole ja nii ma pean siis valima,mida ja millal teha.Homme ehk jõuan midagi taas ära teha,tänane päev möödus enamjaolt matusel ja peielauas.
Käsitöötamisega on ka kehvasti.Ootab.

esmaspäev, 21. aprill 2008

Kevad vist tuli

Meie kevadine nädalalõpp algas juba reedel nagu eelmisest postitusest näha ja lugeda võis.Laupäeval oli meil issi tööl,seega me Sandra omapäi.Panime riidesse ja läksime hommikul juba varakult õue.Mul oli kavas omapoolne panus aktsiooni´´Teeme ära 2008``.Nimelt riivab juba ammu mu silma sodihunnik me maja taga prügikasti juures.Iga kord kui aknast õue vaatasin,siis mõtlesin,et oi kui kole.No ja kaua sa mõtled.Võtsin kaasa kilekoti,panin kätte kindad ja asusin sodi korjama.Mitu korda sain kaasavõetud kilekotti tühjendada,sest sodi ikka jagus.Nüüd on puude alune meie prügikasti juurest puhas ja ilus kohe vaadata.
Enne:
Pärast:
Tegelikult on seal veel teist sama palju sodi maas.See jääb nüüd nagu rohkem kõrvalmaja taha.Sealt aga niikuinii keegi seda ei ära ei korja,eks vaatan,kunagi ehk korjan sealt ka.Sinna on aga veetud suuremaid mööbliplaate jne,et pole enam nii lihtne.Igatahes sain tükk aega õues toimetada.Toimetas ka Sandra.Vahepeal käis abistas mind,vahepeal mängis liivakastis.Olime õues üle 2h.Siis tulime tuppa,sõime kõhud täis ja laps vajus sügavasse unne.Ära väsitas see värske õhk nii suures koguses.Õhtul tuli meile külaline ja siis oli Sandral jälle rõõmu kui palju.Talle meeldib onu Kristo.Vahepeal ajas lausa tantsima:
Eile,st pühapäeval käisime Kadrioru pargis.Sandra sai ringi joosta ja kiikuda ning liugu lasta.Laste mänguväljakul oli aga eile meeletult rahvast ja ega seal siis eriti mõnus just olnud.Pärast jalutasime veel niisama ja kui seda külma tuult kohati poleks olnud,siis oleks imehea ilm olnud.Aknast vaatad küll,et oh kui soe ja hea aa tegelikult pole ikka veel päris mõnus.Ei oska ei ennast ega last riidesse panna...

laupäev, 19. aprill 2008

Mmmmmm...

Eile ärkasime varakult ja läksime juba enne kl 10 õue.Sõitsime suvilasse.Oi kui hea ilm seal oli.Täiesti tuulevaikne ja päike silitas õrnalt.Laps sai liivakastis mängida ja oma nukule kärusõitu teha ja niisama ringi jalutada.


Olime kõik rahul.Minul valutas millegipärast pea ja rohimine polnud just kõige mõnusam tegevus. Lõpuks võtsin tabletti ja siis läks valu üle ning sai nii mõnelegi peenrale viisakas välimus antud.Pildistasin oma lillekesi ka.



Igatahes saime terve päeva maal värskes õhus olla ja toimetada,mul hea meel.
Üleeile õhtul nokitsesin siis ostetud riide kallal.Mu laud nägi välja selline:
Vaja nüüd ühel päeval õmblusmasinat silitama hakata,ehk saab põllest ja mütsist asja.Ostetud riideid proovisime ka,polegi nii suured kui mina arvasin.Püksid pisut pikad,ent selle mure lahendab kergelt.Selline pisike kokatüdruk:

Täna on mul plaanis väike koristusaktsioon.Aga mitte toas...Ammu juba riivab silma.Eks pärast kirjutan. :D Õue!

neljapäev, 17. aprill 2008

Kes otsib,see leiab

Täna võtsin plaani,et lähen ostan lapse kokariiete tarvis miskit.Hommikul kohe peale 9t maandusin Abakhanis.Sealt ostsin põlle jaoks sellise kanga:

Lisaks paelad ja muu tarvilik.Nüüd vaja sellest miskine põll kokku vuristada.Tahtsin seda päeval teha,ent hakkasin hoopis oma kodu koristama,nüüd kohe mõnus kodus olla.
Põlleriie ostetud,mõtlesin,et lähen korra läbi ka Humanast ja vaatan,kas seal oleks midagi sobilikku,millest pisikesele kokale riided teha.Ja oligi.Natuke suured,ent ehk saab kohendada.
Minu meelest täitsa vahva komplekt.Tegelikult nägin ma kõigepealt pluusi ja selle võtsin kohe näppu.Siis jalutasin ringi ja pidin juba ära minema,kui pükste rivis hakkasid silma ühed valged püksid.Ja ennäe imet,samast komplektist pärit.Hmm,minu arust võiks neid ju siis ikka komplektina müüa,eks.Seda enam,et suurus ja kõik sama,näha et komplekt eraldi asjadena müüki pandud.
Lapsele ostsin uue?(välja näeb kui uus)kaltsuvaiba tema kööginurka.Kui õhtul koju tuleb,siis lasen tal selle ise sinna panna.
Ja nüüd koristasin nagu ma juba eelpool kirjutasin.Vaatan,kas hakkan põlle kallal ka pusima või jätan mõne teise päeva peale.Varsti vaja natuke ettevalmistusi õhtusöögiks teha ja siis lasteaeda minna.
Prr,õues on jälle(ikka?)külm,auto kraadiklaas näitas vaid 4kraadi millegagi.Homme tahaks maale minna,tea,kas peab talveriided selga panema :P
Ühel õhtul ehitas laps issiga maja,millest siis Sandra hakkas edasi arendama miskit torni.Kuidagi vildakaks kiskus aga laps oli rahul.Palus pilti teha.

kolmapäev, 16. aprill 2008

Lahe

Saingi uue kogemuse võrra rikkamaks. Läksin siis täna päeval sõbra juurde ja haakisin prahti täis laotud järelkäru oma autole taha. Esimese korraga ajasin auto nii täpselt ja otse käru konksu juurde(kobad ei loe nagu öeldakse). Mehed peale ja sõit prügi mahalaadimisplatsile võis alata. Käisime Paljassaares.Kõik tänavanurgad ja teised autod jäid terveks,polnudki see järelkäruga sõitmine nii hull kui ma arvasin.Autol oli muidugi raske,seda oli tunda.No mis sa teed kui miskised hullud sulle 740kg taha ühendavad,eks. Autorong oli pikk,nii umbes kahe minu auto pikkune,meetrites küll öelda ei oska.
Prügi vastuvõtuplats oli täitsa ok mu meelest,mulle jättis küll hea mulje. Ma ootasin ikka tohutut kajakate parve ja haisu jne. Aga kuna see ju ehitusjäätmete jms plats,siis kust see hais ikka peaks tulema ja ega lindudelgi pole seal miskit eriti teha. Mõned pildid ka.


Prügimäel harjutasin veidi ka käruga tagurdamist, kuigi oleks saanud ka vabalt ümber keerata ja nina ees teedpidi tagasi sõita.Noh,lihtsat tekkis huvi,et kuidas see siis ikka käib.Harjumatu on see,et käru juhtimiseks tuleb autole vastupidises suunas rooli keerata,st auto läheb ühes suunas,käru teises.Kui ruumi laialt käes ja aega,siis hea nikerdada,ent kui kuhugi kitsasse kohta oleks vaja tagurdada,siis tõstaksin käed ja annaksin alla. Oma mehele ütlesingi hommikul kui ta mu autole käru taha ühendas,et kui miskit on,jään keset teed seisma,panen ohutuled peale ja ütlen,et mina ei tea midagi ja karjun appi.Õnneks seda vaja ei olnud.Võin endale kiituseks öelda-tubli olen!
Transpordireis tehtud,läksin lasteaeda.Lapsed hakkasid just õue minema. Sandra tahtis ka minna.Lubasin ja läksin lastega koos õue peale.Kuna mul oli fotokas kaasas,klõpsisin mõned pildid teha.

Sandra ei tahtnud täna lasteaiast kuidagi koju tulla.Mitu korda palusin,et hakkame minema,et emmel külm a no teda see ei huvitanud. Lõpuks sain ta kisades autosse kui olime u tund aega õues olnud.Mul oli tõesti külm. Istusin terve õhtu kampsunis ja fliistekis diivani peal,külm oli nii naha vahele pugenud. Nüüd tegin pisut ajutööd ja jõin sooja kohvi ja nüüd istun juba T-särgis.
Lasteaias on järgmine nädal teemaks võlurid ja lubasin lastele oksi tuua võlukepikeste tarvis.Lisaks sellele pean ülejärgmise nädala tarvis välja nuputama lapsele miskise pagaririietuse. Mis muud kui vaja varud üle vaadata ja pisut netti piiluda,ehk tekib ideid.Kel on mõni hea idee,siis teretulnud seda minuga jagama.
Ahjaa,õhtul tuli Sandra,pani minu mütsi endale pähe ja käskis pilti teha.Poseerides tegi nii:

Ammune asi ja uued kogemused

Üks ammu alustatud asi hakkab lõppude lõpuks vist valmis saama.Vähemalt lõpp juba natukene paistab.Jutt on fotoalbumist.Juba miski aasta tagasi tekis mõte,et pean ikka oma lapsele ühe titefotodega albumi ka tegema.Tänapäeval ju pildid kõik arvutis,ent vahel võiks ju ka albumit sirvida(mulle tegelikult see variant meeldib).Album sai ammu ostetud ja piltide väljavalimine sellest tohutust pildihunnikust samuti alustatud.Kuna see aga aeganõudev jne.,siis oli vahepeal unarusse jäänud.Nüüd kui kodus istusime,võtsin uuesti kätte,valisin 200 fotot välja ja täna viisin ilmutusse.Esmaspäeval saan kätte ja siis pean veel ühe suure töö ära tegema.Nimelt,fotod tuleb järjekorda seada.Siis ongi valmis.
Täna palus sõber abi,njah,tegelikult rääkis sellest juba paar päeva tagasi.Tal oleks nimelt vaja oma uuest korterist lammutustööde tagajärjel tekkinud praht prügimäele viia.Kuna ta enda autol on elektriga miskit nässus ja järelkäru tuled ei hakka tema auto taga põlema,siis on vaja mõnd muud konksuga autot.Minu autol on veokonks küljes.Ma pole iial enne järelkäruga sõitnud.Hommikul sõitsin mehe töö juurde ja ta haakis mulle käru järele.Sõitsin tasa ja targu sellega Kadriorgu.Tühja käruga sõita pole keeruline...nagu ikka.Täislaaditud käruga aga hoopis midagi muud.Varsti helistatakse ja siis lähen proovin.Vaja Kadriorust Paljassaarde jõuda.Närv sees,sest Margus hoitatas,et kohalt ei saa minema ja kui vaja,siis kohe pidama ka ei saa..asi ju raske.Tagurdamisest ma ei räägigi.Uuh,loodan,et kõik läheb hästi.Õhtuks mul siis üks uus kogemus taas juures.Sõber tuleb ise kaasa ja kui vaja,sõidab ka aga tahan enne ikka ise proovida.Tunne on mul momendil küll nagu oleks eksamile minek.
Mis siis veel.Ahjaa,mõni minut tagasi tegin broneeringu leheküljel www.tallink.ee
Lähen kiikan põhjanaabreid 2.mail.Tuttav kutsus soodsale päevakruiisile Tallinki uue laevaga Superstar.

esmaspäev, 14. aprill 2008

Troll

Sellel sõnal on ju tegelikult kaks tähendust.Esimesena seostub inimestele kindlasti sarvedega ühissõiduk.Ent kuskil Norramaal(on mul õigus?) elavad ju ka trollid,eks.Meie kodus elab kaks trolli.Üks on end kuhugi natuke momendil ära peitnud,ent üks täiesti nähtaval.Ja nagu ma juba ennist rääkisin,laps küsis,et miks ta paljas on.Võtsin siis kehakatte tegemise plaani ja eile õhtul nikerdasingi prooviks ühe kampsuni/mantli.Asjal kinnitust pole,ent esialgu pole nagu vajagi,sest hõlmad seisavad kenasti üksteise peal niisamagi ja laps ei oska ju veel paelu ja nööpe jms kinnitada.Trollile oleks pükse ka vaja aga jäägu see edaspidiseks.


Enesetunne on täna üsna ok.Tegime hommikupoole tunnise jalutuskäigu ümbruskonna looduses.Kuna elan Kumu lähedal,siis teatavasti on meil väga lähedal karjäär ja selle ümber olev võsa.Seal on mõned teerajad sees ja natuke saime lapsega loodust nautida.Ilm oli aga meeletult külm ja jäise tuulega,täitsa talve tunne tuli peale.Nüüd õnneks paistab päike ja loodetavasti hakkab nüüd lõpuks ikka soojaks minema.Nagu ma juba ütlesin-maale tahaks.