pühapäev, 30. august 2009

Mõnus nädalalõpp

Kui kogu aeg tööl käid ja vahepeal eriti hingata ei saa, siis on igati mõnus vahel terve nädalavahetuse olla oma perega omas maakodus. Ma tõesti nautisin seda nädalavahetust.
Reede õhtul vaatasin ilmateadet ja meele tegi nukraks, et tuleb vihmane nädalalõpp. Laupäeva hommik aga algas minu imestuseks hoopiski sooja õhu ja päikesega. Haarasin näppu ja pistsin jalga oma eriti roheliseks muutunud muruniitmistossud ning tirisin kuurist välja muruniiduki. Veidi jalutamist ja tunnikese või ma ei tea, mis aja pärast oligi aed tunduvalt siledam. Seejärel rohimiskindad kätte ning põõsaalused ja peenrad said üle käidud. Vahepeal saabus Margus, kes aitas trimmeriga ka kaasa. Siis tuli sõber külla. Sai istutud ja natuke kraade manustatud ning tegime ka pisikese lõkke. Siis läks sõber linna tagasi ja me sammusime sauna. Saun oli seekord eriti särtsakas ja hea. Ja kui me siis kella 22 paiku saunast tuppa maandusime, hakkas sadama.
Täna oli ka ilus ilm. Päikse käes oli hea soe aga päikeseta tegelikult jahe. Siiski, sain ka täna riisuda ja muid vajalikke toimetusi teha. Vahepeal tegin perele süüa ja mahakukkunud õuntest koogi. Külma piimaga maitses see hea. Nüüd saatsime meespoole linna ja veedame mõnusat rahulikku pühapäevaõhtut. Tunnen, et nädalavahetus on korda läinud. Olen saanud oma armsatega koos olla, lõõgastuda ja aiatöid teha. Kui keegi ei käse ja tuleb tahtmine peale aias toimetada, siis on see igati mõnus. Ja terrassil istuda ja aeda vaadata - silm kohe puhkab.
Homme käin tööl ära ja siis kolime korraks taas linna. Aga vaid korraks, ei raatsi veel päriseks. Olen harjunud juba siit tööl käima. Mõnus on peale tööd tulla, plätud jalga lükata ja terrassil istuda või murul jalutada.

Kommentaare ei ole: