kolmapäev, 21. november 2007

Küpsetised sünnipäevaks

Mõtlesin,et seekordse tähtpäeva tarvis teen küpsetisi.Kõigepealt võtsin käsile ühe lihtsa,ent maitsva koogi.Jagan teiegagi retsepti.Vaja läheb selle koogi tarbeks muretaignat(mina ostsin valmis taigna poest).Sinna peale läheb kohupiima-hapukoore-suhkru segu ja banaane.Banaane panna vastavalt soovile,kas kohupiima alla või kohupiima sisse.Mina panin alla ning peale samuti.Kaunistuseks strösseleid.Kook küpses ahjus u 40min.Eks see aeg ole muidugi varieeruv,oleneb koogi paksusest.Maitsev ta igatahes sai.



Seejärel tegin singi-juustu piruka.Vaja läheb:
Taaskord taigen ahjuplaadile,peale siis singi-riivjuustu-kohvikoore segu ning 40minutiks ahju.Pealmine osa sai natuke nätske tänu juustule,ent saabki kauem süüa...Muidu täitsa hää.
Sellised nad siis said.Vahel harva on täitsa hea küpsetistega maiustada.
Küpsetiste tagant pildi peal paistab mu eilne teistsugune käsitöö.Nimelt tegin pärast küpsetamist väikese jõuluteemalise lauakaunistuse.Aga ei näita veel.Alustasin ka teist,ent see on pooleli ja vajan miskit materjali juurde.Homme teen poeringi,ehk leian midagi sobilikku.Siis teen lõplikult kaunistuse valmis ja eksponeerin neid seadeid koos.
Ahjaa,tegelikult tegin ikka torti ka,kuigi suurt pidu polnud.Panin ennast proovile ja esmakordselt valmis selline veidi keerukam tort(tegemise poolest siis).Ämm igatahes kiitis ja tellis jõuludeks ka sellise.Tõepoolest,maitse oli hõrk,samas üsna rammus ja kuidagi...shokolaadine? Nojah,see pealmine hele osa sisaldab valget shokolaadi,vahukoort,toorjuustu.Aga huvitav oli teha ja mul hea meel,et lõpptulemus sai suurepärane.Nimeks võiks talle panna shokolaadi-vahukoore-küpsise tort mangodega.

Kommentaare ei ole: