reede, 29. veebruar 2008

Lühikokkuvõte

Suuri tegemisi ja uudiseid nagu pole.Oleme kodus olnud enamuse ajast kui välja arvata sõidud poodi.Lapsel selline korralikum nohu.Ravime.
Ise olen ikka saanud tänu ämmale ja oma vanaemale ja mehele nina õue pista ja oma tegemisi mingil määral ka teostada.Hea kui on abistajaid.
Eile sai maailm kahe neiukese võrra rikkamaks,nimelt sündisid Jaanal kaksikud tüdrukud..Järgmise nädala lõpus peame minema Lyle(mu isa elukaaslane) sünnipäevaks õnne soovima,siis ehk õnnestub pisikesi ka näha.Sandra mul igatahes räägib,et Mario sai kaks pisikest õde endale.Kas ta päris täpselt selle tähendusest ka aru saab,ei tea.Kui elavad nukukesed ette näidatud,eks siis saab kindlasti.Hmm,huvitav,mis neile nimeks pannakse.Oma seisukohast võttes,ei oskakski midagi panna aga noh eks emme-issi ole selle peale juba kindlasti tükk aega mõelnud ka.
Ema teatas täna hommikul kui ma juuksurisse parasjagu teel olin,et tema ostab nüüd endale korteri.Kasuisa juba aastaid viinaga sinasõber ja lõpuks siis astub ema selle sammu,mida ta oleks juba aastaid tagasi pidanud tegema.Eks igal asjal ole mitu külge.Ootame/loodame.Ehk saab juba mõne aja pärast oma emale külla minna,ilma,et kellelgi oleks pärast jälle võimalust emale seetõttu kaela hüpata kui pähe tuleb.Ohjh,inimeste teed ja olemised on ikka imelikud.Vähemalt on mul väga väga ülitore isa ja olen selle üle äärmiselt õnnelik.Kuigi sain ju oma kasuisaga ka ideaalselt läbi ja tal oli minu suhtes alati mingi austus ja kuulas ja arvestas minu olemise ja arvamusega.Kahju,et viin on inimesest idioodi teinud sõna otseses mõttes.On helgemaid päevi ja kuid,siis aga taas.Mina olen lihtsalt loobunud temaga täielikult suhtlemast,sest ma ei kaota ega võida sellega midagi.Mul endal nii hea isa,eks seetõttu ka.
Vat sellised mõtted siis.Kodus istudes muutub inimene vahel nukraks ja hakkab igasuguste imelike asjade peale mõtlema.
Homme õhtul jätan Sandra issiga koju ja lähen klassikokkutulekule.Väike vaheldus jälle halli ilma.Tegelt ka,ära tüütab juba see on-ei ole ilm.Tahan päikest!

teisipäev, 26. veebruar 2008

Hinges ON kevadet

Eile õhtul käisin elukaaslase ja sõbraga teatris.Pettusin natuke.Näitlejad head(Tõnu Kilgas ja Anne Paluver),ent teatritükk minu jaoks liiga jutustav.Oleks võinud rohkem nö actionit olla.Naerda sai,ent oleks tahtnud rohkem.Ok,piletid olid ju tasuta saadud,seega hoop väiksem.Igatahes saime kodust välja ja veidike vaheldust.
Täna tegin sutsuke tööd.Pidin olema hõivatud kuni u kl 17-18ni,ent vee äravõtmise tõttu ei saand koristama minna.Neljapäeval uus katse.Ämm oli lahkelt nõus mulle lisaks tänasele ka neljapäeval meile tulema ja Sandraga olema.Laps nohune jälle,ei saa lasteaeda ju viia teda.Reedel plaanis minna juuksurisse ja laupäeval klassikokkutulekule.Et siis selline kiire nädal mul.
Nüüd lähen teen tassikese kohvi ja asun tõlkima.Tekitasin endale ühe pisikese tööotsa ja proovin kätt ka sel alal.
Käsitööd olen nüüd ka mõned õhtud teinud.Alustasin oma lõngajääkide ära kasutamist juba eelmisel aastal.Muud projektid tulid vahele ja asi jäi seisma,kuna pole nii tähtis.Nüüd võtsin ta kapist välja ja teen edasi.Natuke lopergune ja imelik.Mis ma teen? Vabaheegeldamistehnikas nukutekki,vähemalt üritan seda.
Hing aga ihkab juba miskit kevadist teha.Pean ühel päeval sammud Tiimarisse seadma,et vilti osta.Siis saan oma köögikardinad kevadisemaks muuta.Õhus on kevadet ja hinges kh.

esmaspäev, 25. veebruar 2008

Kevaderõõmud

Lisan kõigepealt pildid oma laupäevasest kätetööst.


Täna hommikuks oli mul valmis pandud spordikott ujumistrikoo ja plätudega,ent kasutusele seda võtta ei saanudki.Nii kahju.Nimelt ärkas Sandra turtsuvana ja vesise ninaga üles.Oeh,ära tüütab see on-eiole ilm.Tulgu juba sooja ja päikest,siis ei voha need bakterid ka igal pool nii palju.Ja tegelikult igatsen juba kevadet vägaväga.
Käisime siis korra toidupoes ja tegime tiiru õues,kus nägime hetkeks ka päikest.Aga ainult hetkeks.Tulime tuppa,Sandra mängis ja sõi ning suundus oma voodisse tudule.Mina tegin vahepeal natuke sellist teistmoodi käsitööd.Nimelt pistsin näpud mulda ja istutasin poti sisse paar hüatsindisibulat,mis ma laupäeval suvilas poolkülmunud maa seest välja kangutasin.Ehk tulevad õied peale.Hüatsint on megailus ja megahea lõhnaga kevadlill,üks mu lemmik.Kuna kandilist potiümbrist mul polnud,siis tegin selle ise.Parasjagu oli olemas üks karbike.Kleepisin sellele värvilist paberit.Kaks külge sai kollase katte,teised kaks aga rohelise.Siis lõikasin ajakirjast välja ühe vahva teo ja kleepisin selle ka sinna peale.Täitsa vahva potiümbris sai.
Paar tundi veel,siis tuleb mu vanaema siia ja me saame hakata teatrisse minema.Seekord Draamateatrisse,kus etendub Vana Baskini teatri etendus ``Ometi kord``.Ja vähe sellest,mul uhke tunne minna,sest lähen seekord kohe kahe mehega koos.:D

laupäev, 23. veebruar 2008

2 sammukest ja kevad

Täna hommikul võtsime suuna suvilasse.Õhus on kevadet ja mõtlesin oma valdused üle vaadata.Märg ja sopane,ent täitsa kevadine.Linnud siristasid ja lendlesid rõõmsalt ringi,esimene kärbeski maandus mu kohvitassi serval.Lumikellukesed ja märtsikellukesed on oma ninad mulla seest välja pistnud,esimesed neist juba pungades.Isegi rabarberid nng pojengid upitavad end päikese poole.Hmm,imelik,tegelikult ju alles veebruar ja kes teab,millised ilmad meil tulemas on.Tegelikult võiks juba kevad tulla.Mul tekkis terrassi peal istudes täitsa selline mõte,et kütaks maja soojaks,mõnuleks päikese käes ja oleks niisama rahus ja vaikuses ning pärast teeks sauna ka veel.Minu oma saun-ootan juba,millal sinna mõnulema saan.Vanaema suvel ikka imestas,et kuidas ma seal saunas nii kaua alati olen.No mulle meeldib mitu korda laval käia ja siis vahepeal istuda ja juttu rääkida(kui on kellega rääkida)ning niisama mõtteid mõlgutada.Saun on pigem ikka lõdvestav ja mõnulemise koht,pesemine käib lihtsalt asja juurde.
Suvilas sai natuke niisama ringi vaadatud ja laps sai ringi joosta ja toimetada.Pärast korjasime ja riisusime maja eest ja metsa alt maha pudenenud puuoksad kokku ja viisime lõkkeplatsile.
Paari tunni pärast jõudsime tagasi linna.Käisin poes ja ostsin koju süüa.Tulin kodust läbi ja viisin kotid tuppa.Minu vanaema ja Sandra ootasid autos.Siis sõitsime Narvakale.Kõigepealt sõime kõhud täis ja siis hakkasin mina taas tapeedipanekuga tegelema.Sandra sebis ringi ja mängis ja oli niisama asjalik.Pärastpoole tuli Margus ka sinna.Ta oli meil silikoonija täna,täitis kõik laeliistude vahed silikooniga.Tänase mõne tunniga sain päris palju tehtud.Kusjuures ei nikasta ma end ära midagi.Lihtsalt asja teeb keeruliseks see kõikide asjade viltu olemine(sein,lagi).Lõikumine ja sättimine võtab palju aega.Kui keegi oleks abiks,siis läheks muidugi libedamalt a no eks saan ise ka hakkama.
Nüüd oleme tagasi kodus ja tunnen,et olen väsinud.Margus samuti,sest ta käis hommikupoole tööl,siis sõbral abis korteris prahti kokku korjamas(tal suurem remont käsil tema jaoks uues korteris) ja autosse tassimas ja prügimäele viimas ning lõpuks lae all ronimine.
Homme magame niikaua kui laps laseb(tavaliselt ei lase) ja oleme niisama kodused.Peale lõunaund sätime end ämma juurde.Ta olla lubanud püha õhtu söömaaja korraldada.Nüüd sähvatas miks-no Eesti Vabariigi 90.aastapäev ju homme.Et siis selline nädalavahetus.

reede, 22. veebruar 2008

Sammuke edasi

Hommikul laps lasteaeda,siis poest koju natuke süüa ja siis oma korterit remontima.Selline oli mu tänane päevaplaan.Õnnestus see ka täita.
Alguses olin Narvakal natuke nagu peata kana,et kuidas ja mis jne.Hakkasin siis lõpuks tapeeti lõikama.Esimesed paanid läksid seina ja see võttis mul üpris palju aega.Pole ju ammu pannud ja seal korteris on laed ja seinad ja absoluutselt kõik no nii viltu kui olla saab,proovi siis tapeeti sirgelt jooksma panna.Paned lae suhtes sirgelt,hakkab seinal viltu jooksma,paned seinal sirgelt,hakkab lae suhtes viltu jooksma.Uhh.Lõpuks sain asja kätte ja viimased paanid läksid juba kiiremalt.Eks iga asi vajab harjutamist.No tegelikult sain seina vaid 5 paani tapeeti mõõduga 2m40cm.Siis haarasin kätte värvirulli ja pintsli ning asusin redelil turnima.Värvisin üle nö suuremas esikus lae ja tapeedi vahele jääva seinexi pinna.Üritasin korralikult teha ja see oli taas aeganõudev.Vanaema käis mitu korda vaatamas,et oh,sa teed ikka nii korralikult,et pole vaja,see võtab ju nii palju aega.No kui siis juba ikka paremini.
Igatahes olen tulemusega rahul,sest täitsa kena jäi.Ahjaa,värvisin veel esiku keskel asuvat kaart ka.
Teha on seal veel 3 päeva jagu kindlasti.Oma teiste tegemiste kõrvalt ei lähe see remondi tegemine just eriti kiiresti aga ehk saab lõpuks ikka valmis ka.


Tegus päev

Eile oli tegus päev.Sandra lasteaeda,ise tööle.2tundi ja Anneli kodu läikis.Seejärel poest läbi ja oma koju tagasi.Kuna ka siin oli tolmu piisavalt,palusin Margusel lapsele peale tööd järgi minna,et ma saaks rahulikult meie kodu ka läikima lüüa.Mitu tundi mässasin ja nüüd kohe nii hea vaadata.Pinnad lagedad,põrandad puhtad.Isegi aknalauad ja lilled pesin puhtaks.Mõnus.Saab nädalavahetust nautima asuda.
Täna on mul plaanis Narvakale minna.Seal ju ikka veel remont pooleli.Ajad nii kiired olnud,et pole seal jälle tükk aega käinud.Täna siis asun tapeeti lõikama ja seina kleepima.Eks näis palju jõuan teha,sest praegu,st hommikul pole enesetunne just kõige parem.Pea tuikab,sai just üks valuvaigisti alla neelatud.
Eile õhtul ei tahtnud Sandra jälle kuidagi magama minna.Vaidles muudkui vastu ja lõpuks läks hoopis issi kõrvale voodisse oma raamatuga.Jutustas ja vaatas raamatut ja lõpuks sai uni võitu.

neljapäev, 21. veebruar 2008

Valge,pehme ja mõnus

Lõngaotsad peidetud ja vest kandmiseks valmis.Laps tahtis kohe selga panna ja arvas,et ta võiks mulle poseerida.Ütles,et emme,tee pilti.



Tänane päev läks kiirelt.Lahkusime kodust kl 9.Laps sai üle pika aja lasteaeda minna.Hommikul kui ärkas,ütles mulle,et emme pane mind riidesse ja läheme lasteaeda.Ta juba tõeliselt igatses sealsete sõprade ja tegevuste järele.Oi kui hea meel tal oli näha,et ta sõber Tepo ka lasteaias on.Jooksis lausa mängunurka vaatama ja siis tuli hüpates ja käsi kokku lüües mulle ütlema,et Tepo ongi lasteaias.Nii vahva lapse sellist rõõmustamist vaadata.
Ise lipsasin läbi Haigekassast ja postitasin hambaravi hüvitise taotluse ning siis vurasin kesklinna poole ja võtsin vanaema peale.Tegime suurema poetiiru.Koju sain alles kl 16 paiku ja siis ka vaid korraks,et söögikraam kappi panna.Aga tänane saak oli hea.Sain lapsele palju palju riideid nii linna kui ka maale.Hea kui teised riided maal olemas,ei pea kogu aeg topeltriideid kaasa vedama.Endale sain samuti mõned riided.Lapsele ostsin ka mänguasju,puupuzzle,mängunõud kohviserveerimiseks suvilasse(Sandra suvine kohustus kui Kiisal oleme :P)ning aiatöödeks vajaliku reha lapsele.Ta oli juba eelmisel aastal hädas kui meie riisusime,tahtis ka.Nüüd tal siis oma reha olemas(aga ta ei tea seda veel).Igatahes läks päev asja ette,mis siis,et kodused toimetused kannatasid.Kannatavad hommegi mingil määral,sest olen pool päeva taas kadunud ja teisi abistamas.Reedel aga mõtlen,et peaks hakkama seda tapeeti lõikuma ja seina kleepima(ei ole sellest just vaimustuses).Jaana,kas tuled appi,lükkame su sünnituse käima ehk,hakkab kergem?

teisipäev, 19. veebruar 2008

Uus nädal,uued algused

Eile,st esmaspäeval tulid meile külla Jaana,Mario ja minu isa.Lapsed olid mõlemad juba hommikul vara elevil,et saavad teineteist näha ja koos mängida.Sandra ärkas kella 8 paiku ja esimene asi,mis talle meelde tuli-tädi Jaana ja Mario ja vanaisa Volli tulevad.Sellepeale jooksis ta akna juurde ja ütles,et tema nüüd ootab.Rääkisin küll,et vara veel,et nad alles kodus ja tulevad alles paari tunni pärast.A kes siis seda emme juttu alati tahab uskuda eksole.Lõpuks nad siis tulid.Sättisime õue ja olime natuke maja juures.Lapsed mängisid liivakastis mõnda aega ja siis tegime pisikese jalutuskäigu Kumuni ja tagasi.Mõnus(Jaanal muidugi vaevalt,et eriti mõnus oli).Siis tegin kõikse perele makaroni.Lapsed said koos ühise väikese laua taga süüa ja lausa 3X käidi söömas.Nii vahva neid vaadata:söövad ja niikui ühel on kõik,ütleb teine ka,et tal ka kõht täis.Mõne aja pärast tuli Sandra jälle sööma ja Mario siis ka.Kella 14:30 paiku lahkuminek ja sellega kaasnevad käelehvitused ja kallistused:
Nagu ma lugesin ja kuulsin,oli Mario autos kohe ära vajunud.Sandra püsis ärkvel veel vapralt tunnikese(oli küll oma toas,et vaikselt jutustas ja tegeles seal millegagi).Siis aga magas peaaegu 3h.
Tänagi veel rääkis,et tädi Jaana ja Mario ja vanaisa Volli käisid tal külas.Täna oli lapsele seltsiliseks ja hoidjaks minu vanaema Silva.Temale ta seda siis rääkiski.Ma mõtlesin,et jätan täna Sandra veel koju aga homme viin lasteaeda,sest Sandra juba ammu küsib ja räägib lasteaiast.Täna juhtusin päeval kuulma,kuidas ta oma toas tooli all selili olles vaikselt jutustas,et lasteaed on lahti jne.Eks igatseb sõpru ja sealseid tegevusi.Emmega koos kodus istutud juba piisavalt.
Mina käisin täna taas puhtust loomas.Sain korteri perenaiselt veel 2 tööpakkumist.Ühte käisin ka kohe vaatamas ning võtsin vastu.Teine vist liig.Ah et miks? Esiteks asub see suuuuur korter vanalinnas,seega parkimise eest tuleks hiigelsummasid maksta(tean,tean,et saab ju ka bussi/trammi kasutades).Teiseks ei kujuta ma ette seda arvatavasti 180m2(kindlalt ei tea)tegelikku olemist ja suurust.Mõtlengi,et kas tasuks üldse uurima hakata ja asjatult ehk lootust tekitada...Kolmandaks pidavat seal 3 last olema ja mänguasjad laiali(teised korjavad minu tuleku ajaks ikka kokku),seega ajaliselt ka mahukas tööots.Raha saaks muidugi seetõttu ka rohkem.Et siis hakka või FIEks,tea kas üldse tasuks?Sellised lood siis.
Üks algus veel.Vaatasin juba mõned päevad tagasi,et mu orhideega toimub midagi.Täna siis uurisin seda asja pisut täpsemalt.Tundub,et üks leht on üpris kiirelt juurde kasvamas,samuti pikeneb vars ja tundub,et tekivad taaskord õiepungad.Tore ju.Mu orhidee õitses alates märtsist(voi oli see apr)kuni aasta viimaste kuudeni,et siis u pool aastat ja nüüd vist hakkab jälle silmailu pakkuma.Mulle on eluaeg lilled ja taimed ja toataimed meeldinud.Nüüd ei ole mul enam piisavalt aega ja tahtmist nendega tegeleda ja nende eest hoolitseda,ent tuba on kohe hubasem kui seal mõned toataimed kasvavad.Ja kuna mul on ka oma aed(üsna suur),siis saan ka aiandusega tegeleda.
Veel üks uus algus.Nimelt sain käe valgeks tõlkimises.Tundub,et hakkan vaikselt lisatööna vahel tõlkima ühe firma vajalikke pabereid.Eks näis,kuidas see mul õnnestub.Loodan,et kõik sujub,eks asi vajab harjumist ja harjutamist.
Ja veel üks algus.Olen nüüd Johann Urbiga(vt eelmist postitust) mõned meilid vahetanud,tundub,et hakkame pisut suhtlema.
Üks lõpp ka.Nimelt sain lõpuks ometi valmis valge vesti,mida ma teosammul Sandrale kudusin.Nujah,lõngaotsad on veel peitmata,loodan,et nendega ei lähe kuu aega.Igatahes tahtis Sandra seda kohe selga proovida ja kui selga sai,siis silus ja katsus ning ütles nii armsasti,et nii mõnus ja pehme ja ilus pidi olema.Vat see teeb meele heaks,laps oskab juba emme tööd kiita ja sellest rõõmu tunda.Pildi teen ka aga siis kui asi lõplikult viimistletud.
Saigi vist kõik.Homme kavas teha tiir kaubanduses ja kodused toimetused,et saaks neljapäeval taas teiste juurde minna appi.

esmaspäev, 18. veebruar 2008

Johann Urb


Mõnele see nimi ehk ütleb midagi,mõnele kindlasti mitte.Kui mõelda perekonnanime peale,siis tulevad kindlasti meelde vennad Urbid.Suund õige,sest üks neist vendadest on Johann Martini(tema täisnimi)isa,teine aga onu.Ah,et miks ma sellest räägin.
Teate,lugu selline,et meil tulemas klassikokkutulek,kusjuures esimene pärast kooli.Klassis käis kokku u 40inimest(loetud ka need,kes siis lühemat aega meiega olid).Üks nendest oli ka Johann Martin,kutsusime teda Martiniks.Kusjuures minul õnnestus temaga tuttavaks saada juba lasteaias ning aastake olla tema mängukaaslane.Mäletan hästi sedagi,et lasteaias sain oma esimese musi ja andjaks oli just seesama kena poiss.Vahva eks,olen musitanud kuulsat näitlejat...
Meie klassis jõudis ta käia kuni kolmada klassini,siis kolisid nad perega Soome.Seal elasid 7aastat ning edasi kolisid Ameerikasse.Nüüdseks on ta osalenud mitmetes filmides,siinmail tuntumaks ehk sari ``Mägi`` ehk `` Mountain``,mis meil telekas vahepeal jooksis.Igatahes oli Martin rahulik ja tore poiss,oli mulle koolis mõnda aega pinginaabrikski.Nüüd mõtlesin,et kokkutulekule ta niikuinii tulla ei saa,ent proovin temaga siiski ühendust saada.Otsisin internetist kõikvõimalikke kontakte.Mõnel lehel juba tekkis lootus,et saan ta aadressi või webilehelt talle teate saata.Lõpuks lähenesin asjale seda kaudu,et kirjutasin vendade Urbide kodulehe kaudu teate ja palusin see võimalusel edastada Johannile.Üllatus oli suur kui juba ülejärgmisel hommikul leidsin oma postkastist minu``esimese armastuse``poolt kirjutatud kirja.Olin tedagi üllatanud.Nüüd kirjutasin juba vastu ja täitsa põnev on tema elust kuulda.Nagu filmis võiks öelda,sest eks ta elu olegi üks suur film ja filmitegemine nagu ma olen asjast aru saanud.SIIN ja SIIN ning SIINGI on temast mõned pildid ja natuke juttu.

laupäev, 16. veebruar 2008

Eile sõitsime ringi,olid mõned kohtumised.Siis arvas Sandra,et me peame poodi minema.Ütlesin talle,et täna pole poodi vaja minna,ent tema avaldas vastupidist arvamust.Küsisin,et mis me poest ostame.Vastuseks tuli,et saia ja leiba.No käisime siis poes aga saia ja leiba ei ostnudki.Võtsin hoopis ühe sepiku. :P
Õhtupoole lobisesin oma kunagiste klassikaaslastega.Sain meili,et kavas kokkutulek teha.Kusjuures meil pole ühtegi sellist veel olnud.Imelik ta ju on kõiki näha ja juttu rääkida,ei tea eriti kellestki midagi.Ei tea sedagi,kas hakkab jutt jooksma või istuvad kõik omas nurgas nö.Eks siis 1.märtsil ole näha.Peab vist tsekkama minema.
Täna ärkas Sandra vara(kl 8),mina juba enne teda.Olime sutsuke kodus ja siis võtsime suuna Murastesse.Lapsed said koos mängida ja õues oksi kokku korjata.Tore oli ja ilm ka ilus.Natuke sai juttu räägitud ja kui lapsed hakkasid väsima,siis tuli riided selga panna ja hakata koju tulema.Mõtlesin,et jääb autos kohe magama aga ei.Vaatas vapralt autoaknast välja ja nii peaaegu terve tee.Alles pisut enne kodu Järvevana teel jäi siis magama.Natuke istusin autos maja ees ka veel ja kokku sai siis seda uneaega meil vaid u 20min.Nu mis teha,vahepeal lihtsalt läheb see päevakava pisut teisiti.
Nüüd mõtlen,et peaks tegema seda ja seda,ent endalgi väsimus peal ja ega eriti suurt tuhinat peal ei ole.Tasapisi,tasapisi.Nädalavahetus on ju puhkamiseks!

neljapäev, 14. veebruar 2008

Tulemas OP

Oih,närveerisin ja ootasin siis täna hambapolikliinikus kirurgi ukse taga.Läksin oma tarkusehammast ette näitama,et seda eemaldada.Pisike auguke sees,ise peaaegu täielikult alles igeme sees.Njah ja mis kõige hullem,ta on täiesti külili,st 90kraadi teises asendis kui teised hambad,st risti.Hamba pealmine pind on vastu eelmise hamba külge.Nagu ma arvasin,on teda üsna võimatu tavaviisil kätte saada.Arst ütleski,et jaa,tema seda ette ei võta,et sellega peab minema näo-ja lõualuu kirurgi juurde.Saetakse hamba ülemine osa või nurk maha ja siis kuidagi ehk saadakse juured ka kätte,vajadusel eemaldatakse pisut luudki.Prrr,õudne.Peale oppi võin minna paiste ja suu on valus ja ei pruugi kinni minna,rääkimata valutamisest.Oih,no milleks on inimesele neid tarkusehambaid vaja,kui nendega vaid õnnetu olemine ja vaev kaasas käib.Igatahes sain saatekirja Kaarli hambapolikliinikusse,kus pidi olema üks asjalik kärme dr.Marandi,kes pidigi olema aste kõrgem arst ehk näo-ja lõualuu kirurg.Tänane arst käis mu röntgenpilti talle näitamas ja temaga konsulteerimas ja ta lubas selle ära teha.Esimene vaba aeg operatsiooniks oli 25.märts.Et siis 1,5kuud närveerimist ja tulemas raske op.Vaene mina.

ILUSAT SÕBRAPÄEVA !!!

Armsad blogi külastajad.Olete minu sõbrad,sest käite siin lugemas ja vaatamas ning tunnete mu tegemiste vastu kasvõi natukene huvi.Seega ma ju võin teid pidada oma sõpradeks?
Igatahes soovin kõigile ilusat sõbrapäeva! Olgu mõtteid toredaid,olemisi mõnusaid!



Spetsiaalne süda lõngasõpradele:

kolmapäev, 13. veebruar 2008

Oeh

Täna nii ilus ilm aga mul endiselt jaksu pole.Täitsa lõpp kohe.Teen postituse ja keeran jälle magama,siis õhtu ehk kobedam tunne olla.
Sandral oli täna hommikul ikka nina täitsa tatine.Andsin rohtu ja siis hakkas seda tatti sealt tulema.Muidu enesetunne õnneks üsna ok.Käisime vahepeal hambaarstil.Mul oli vaja prooviplomm välja võtta ja uus õigem plomm asemele panna.Võtsin Sandra ka kaasa,et harjuks.Autos rääkis küll,et tema näitab ka oma kikusid arstile.Kui see aeg aga käes oli tõstis oma käed risti suu ette ja kukkus nutma.Ja ei näidanudki.Kusjuures hakkas juba enne nutma kui keegi midagi teha jõudis.Kuna võtsin ta oma sülle ja tahtsin temaga koos pikali heita,siis sai ta aru,et nüüd hakkab miskit toimuma ja olidki pisarad silmas.Kui mul hambaid parandati,siis istus vahepeal toolil,vahepeal tatsas ringi ja tuli vaatas lähemalt.Lasin talle isegi kaardi valmis kirjutada,ent seekord jäi see täiesti tühjaks.
Käisime korra poes koju saia,leiba,piima ja jogurtit ostmas.Sandra oleks tahtnud liumäele minna,ent kuna kell oli palju,siis seda asja me täna ette ei võtnud.Tulime hoopis koju ja nüüd laps juba magab.
Õhtul oleme täna ka veidi pikemalt kahekesi,sest Margus saadeti Tartusse koolitusele.Lahkus kodust juba enne kella 7.
Eile õhtul leidsin ma endas nii palju jaksu,et võtsin üle pika aja taas kätte vardad ning hakkasin lapse vesti edasi kuduma.Sandra nii vahvalt küsis mu käest,et emme,miks sa mulle vesti kood.Lõpetasin seljatüki.Nüüd oleks vaja küljed kokku õmmelda ja kududa käte- ja kaelaauk.Ehk arenen selleni õhtul.Igatahes täielik käsitöökriis mul praegu.No ei jaksa ja ega ennast sundides pole õige tegemine kh.

teisipäev, 12. veebruar 2008

Vesi on hää

Hommikul oli lapse nina jälle tatine.Lasteaeda minek taaskord läbi kriipsutatud.Kuna ma olin aga endale ju ujumise uuesti plaani võtnud,siis panime ikkagi riidesse,võtsime kaasa mõned asjad ja viisin lapse oma vanaema juurde.Ta ise ka väga tahtis minna.Vanaema ju alati mängib temaga,muidugi ta tahab sinna minna.Ise sain siis paar tundi ujumas käia.Ujusin jälle 24 otsa ja siis istusin aurusaunas.Kahjuks oli saun täna liialt kuum ja auru tulemine miski eriti pika režiimi peale pandud.Ei saanudki seal kaua olla,kuigi oleks tahtnud.Pisut solaariumipäikest ja pesema ning siis tavasauna.Kui spordikeskusest välja tulin,siis tundsin,et no nii mõnus olemine,et kohe...jalalabad saabaste sees tundusid ka väiksemad,kuidagi palju ruumi oli saabastes(nii imelik kui see ka pole,igatahes tabasin end seda tundmast).Sõitsin uuesti vanaema juurde.Neil oli seal parasjagu pooleli poe mängimine.Laps juba nii suur,et näe,leiutab juba nö päris mänge.Ma pole seda veel enne näinud.Võttis koos vanaemaga mängult ühest kohast igasugu asju(piim,küpsis,liha,kartul jne-ise kõva häälega rääkis),siis võttis pisikese korvi,kus sees olid tal päris mandariinid ja kreemid jms ning läks esikus teise nurka,kus pidi siis kassa olema.Võttis asjakese kätte,vajutas vastu seina ja ütles PIIKS.Jube vahva.Vahepeal tõi mulle kreemi mängult nuusutada.Kui hakkasin koju minekust rääkima,siis sellest ei tahetud alguses miskit kuulda.Lõpuks saime kõik riidesse ja autosse.Käisime poes ja siis panime vanaema trammi peale,ise aga tulime koju.Sandra mängis veel veidi ,sõime ja kella 15 paiku jäime lõunaunne.Mina ka kusjuures jälle,ma ei tea,mis minuga lahti on-kevadväsimus või muu kiiks.Nüüd aga õhtusööki välja nuputama ja teostama.

Väss

Pühapäeval käisime terve perega Narvakal remonti tegemas.Mina värvisin seina.Margus pani laeliiste paika ja Sandra toimetas ja mängis.Liistud annavad ikka palju juurde,võiks öelda,et nagu täpp i-tähe peal,st viimistlevad asja.Väga kena.Nüüd on jäänud veel vaid tapeedipanek.Pean vaatama,millal oleks mul aega seda teha.
Eile hommikul ärkas Sandra veidi nohuse ninaga.Lasteaeda ei saanud.Kui eelmised 2 päeva olin ma temaga ainult vaielnud(üritab end kehtestada,karjub ja lõhub asju ja ennekõike ainult vaidleb),siis see mulle muidugi sugugi ei meeldinud,sest olin võtnud plaani minna patareisid laadima Pirita Top Spordikeskusesse.Üllatuseks oli laps eile hoopis teistsugune,saime kenasti terve päeva suheldud.Käisime poes.Kodus panime asjad kappi ja sõime.Kuna tundsin,et väsimus murrab,siis palusin Sandral ennast lõunaunele sättida.Uskumatu aga ta läkski,pani omale pidžaama selga.Mina suundusin oma voodisse ja sättisin endki teki alla.Kuulsin,et tüdruk käis ukse peal vaatamas,mis ma teen.Seisis natuke ja siis läks oma tuppa tagasi.Hea on see,et ta üldiselt emmet-issit ei sega kui me magame.Keeras temagi magama.Mina ärkasin 3h hiljem,ai kui magus uni mul oli,tõega väsind ikka.Sandra ärkas u 30min hiljem.Seega oli meil eile selline tõeline puhkamise päev.Pärast tegin õhtusööki ja valmistasin riisi-krabi salati.Õhtul sai pisut mängitud,joonistatud ja telekat vaadatud.
Kuna täna jääb mu tööots ära,sest perenaise laps jälle haigeks jäänud,siis tahaks täna täide viia oma eilse plaani minna patareisid laadima.Välja näeks see nii-ujuda mõnedkümned otsad,aurusaunas lõõgastuda,lasta pisut solaariumipäikesel end kosutada ja siis pesema ja tavasaun veel otsa.Loodan,et see mul täna ka õnnestub.

laupäev, 9. veebruar 2008

Magus uni

Laps läks ise ilma käskimata oma tuppa oma voodisse ja uinus kiiresti.Kuna ta oli täna õhtul üsna võimatu(kisas ja tegi ainult lollusi,lõhkus ja loopis asju),siis olen temaga jändamisest üsna väsinud.Ütlesin talle kl 22 paiku kui tuli minule miskit seletama,et emme ei jaksa enam kuulata.Mul oli käsi põsakil ja ju siis vist väsinud nägu ja hääl.Laps vaatas mind ja peagi kadus oma tuppa.Väga lühikest aega toimetas seal midagi ja siis oligi vaikus.Läksin tuld ära kustutama ja leidsin eest magava helistava lapse.Tavaliselt helistab ta kas vanaisa Vollile või vanaema(vanavanaema tegelikult) Silvale.Ju siis jäi jutt seekord pooleli,sest uni murdis.Armas.

Mängukaaslased

Kuna mul endal reedel fotokat kaasas polnud,siis sain Jaanalt mõned pildid.Panen nad siia üles,et asjahuvilised saaks vaadata.Olid mõlemad nõus kenasti mulle poseerima,kuigi Mariole ei pidavat see muidu üldiselt meeldima.Minu ees oli küll nõus. :D Tegelikult oli Sandra see,kes arvas,et peaks pilti tegema.






Täna jalutasime Sandraga maja ümbruses.Lõuna ajal kui Margus koju tuli,läks Sandra lõunaunele ja mina sõitsin bussiga kesklinna poole.Tegin tiiru turul ja riidepoodides ja sain Sandrale ja Mariole ühtteist koduseks kandmiseks.Tegelikult ostsin ikka päris palju,u 2 kilekotitäit.Kui asjad põrandale laiali laotasin,siis tundus küll,et ähh,polegi ju nii palju ja nii suure raha eest.Aga tegelikult,oleks uuena need asjad kõik ostnud,siis oleks summa ikka mitme-mitme kordne.Pooldan taaskasutust,sest sealt võib ikka väga kenasid asju leida ja valik ka suurem kui meie poodides.Peab ainult aega olema,et vahel see käik ette võtta ja rahulikult vaadata ja lapata.Päris plekilisi ja kulunud asju ei osta aga selliseid korralikemaid küll.Pesen puhtaks ja ongi korras.Pole nii kahju ka kui laps peaks ära rikkuma.Sandra igatahes vaatas ja sorteeris ostetud asju kodus minuga koos.Näitasin,et see on sulle,see Mariole,siis noogutas ja ütles,et jahh.Üks kiisu pildiga T-särk prooviti kohe selga,sest see pidi nii ilus kiisu olema.
Täna me mu teise vanaema juurde ei jõudnudki.Aga homme läheme mu nö esimese vanaema juurde,sinna, kus mul remont pooleli on.Kuidagi eriti sündmusterohke nädal on olnud ja polegi saanud aega seal käia ja miskit teha.Homme siis üritan.Sandra tuleb kaasa,ta saab siis niikaua Vanaga juttu rääkida ja mängida.Margus lubas ka tulla laeliiste panema mingi aeg.Kuigi ,eks see näha ole,sest sõitis täna Jänedale sõbra juurde sauna ja jääb ööseks.Mina ei hakanud minema,kus ma selle Sandraga ikka seal olen,laps ju tüdineb,ega tema taha issi järel oodata kuniks saunaga ühele poole saab ja ega ma poleks isegi saanud ju siis saunast mõnu tunda jne.Kui tuleb kevad ja soojem aeg,siis kütan enda sauna soojaks ja mõnulen.On,mida oodata.

reede, 8. veebruar 2008

Eile käisin sutsuke tööd tegemas ja poeringil.Siis tegin kodus süüa,kraamisin veidi ja vaatasin telekat ja oligi päev otsa saanud.Margus käis Sandral lasteaias järel,seega sain rahulikult paar tundi kodus toimetada.
Täna ärkasime taas vara.Kui lõpuks riidesse saime,siis suundusime Mustamäele.Viisin mehe auto remonti.Minu isa tuli meile järele ja sõitsime siis maale tema juurde.Mariol ja Sandral oli väga hea meel teineteist näha.Mängisid taaskord nii kenasti.Vaid paar korda oli miskit vingumist vms.Väga armsad nad ikka kahekesi,jutustavad ja mängivad ja kutsuvad teineteist,võtavad käest kinni jne.Sandra käskis emmel(minul sis)pilti ka teha.Kuna mul endal fotokat polnud,siis haarasin kapi pealt Jaana fotoka ja sain mõned klõpsud tehtud.Jaanale-Et kui sa Jaana mulle mõned saadad kui arvuti lubab,siis oleks tore,eks.Sain Mariole juba ühe T-särgi ja pliksidele sarnased vahvad punased velvetkleidikesed(2-4kuud ja teine 62/68).Vaatan veel ringi.
Auto sai ruttu remonditud.Siiski lasime lastel veel pisut mängida,harva näevad ju.Isa viis mind siis taas linna autole järele.Töö taaskord kiire ja korralik nagu ikka seal Melasis.Mehe auto nüüd nii vaikne,et ei saa arugi seismise ajal,kas mootor üldse töötab.Mees naeris,et kas iga valgusfoori taga käin kapoti all vaatamas,kas ikka töötab.Vastasin et jah,loomulikult ja seetõttu terve linn mu järel ummikuid täis.NAERUKOHT...
Nüüd jõudsime koju tagasi,hakkame õhtust sööma ja oleskleme niisama.Homseid plaane veel ei tea.Ehk läheme minu teisele vanaemale külla.Siis näeb Sandra ka üle pika aja oma vanavanaema.Vat.

kolmapäev, 6. veebruar 2008

Ata-ata

Oeh,otsaga kodus tagasi.Hommikul vaidlesin Sandraga teemal,et oma asjad peaks ikka ise kokku korjama ja riide oleks vaja ka panna,et õue saaks minna.Pika jutu peale,saime mõlemad tehtud.
Kõigepealt käisime Selveris.Infoletist ostsin oma võidetud Piletilevi kinkekaartide eest 3 teatripiletit Vana Baskini teatri etendusele ``Ometi kord``,mis etendub 25.veebruaril Draamateatris.Võtame sõbra ka kaasa.Ta oli kurtnud Margusele,et tal pole kellegagi minna(naine venelane),et rääkigu me talle kui kavatseme jälle minna.
Siis käisin Melasi Autos sinist suksut näitamas.Teeb sellist vilistavat häält ja arvati,et äkki generaator.Igatahes reedel viin selle auto siis tarkade meeste juurde.
Seejärel tegime vahepeatuse Tondi Selveris,et käia ära sealses wc-s.Laps küll väitis,et tal pole vaja minna,ent kui mina olin oma häda ära teinud,arvas,et tahab ikka küll.Mähkmeid ju meil pole,siis pean vahepeal kuskil tualetti külastama,kasvõi no nii igaks juhuks.
Vaatasin kella,oioi,hakkasime juuksurisse hiljaks jääma.Ruttu autosse tagasi ja suund kesklinna poole.Tulin mööda Tondi tänavat ja mõtlesin Linnu teele keerata.Millegipärast ei teinud seda ja sõitsin edasi.Keerasin enne Tondi ülesõitu vasakule Kotka tänavale.Garaazide vahelt ilmus välja politseinik ning peatas mu kinni.Küsis,et mis oli valesti.Mõtlesin,et suunda nagu näitasin,autod lasin ka kenasti läbi...hmm,ei tea.Seal olla päevasel ajal vasakpööre keelatud.Hmm,ei mina seda tea(nojh,nüüd tean) ja ausalt öeldes märki ka ei pannud tähele(a pidavat olema).Vastu tuli palju autosid ja ees oli ka pikk rida,jälgisin neid ja mõtlesin,et saan sealtkaudu kiiresti juuksurisse.Tagantjärgi hea mõelda,et oleks pidand ikka oma esimest mõtet usaldama(nii ju öeldakse) ja enne Linnu teele keerama.Küsisin politseiniku käest(oli muide kena ja kelmikas noormees),et mis nüüd saab.Ta muigas ja ütles naeratades,et vangi minemine.Ütlesin,et ei taha.Küsis kas mul eelnevaid rikkumisi on.Vastasin,et 12aastat olen roolis,siiani pole ühtegi.Selle peale tuli ta suust selline lause:``Ei saa olla.``Võttis dokumendid ja läks politseiautosse kontrollima mu öeldut.Mina võisin jääda oma autosse istuma,kuna mul oli väike laps autos.Istusime siis Sandraga ja ootasime otsust.Tuli tagasi ja oli kirjutanud kirjaliku hoiatuse.Küsis sünnikohta,elukohta ja töökohta.Kuuldes,et ma ei tööta,tegi imestunud näo.Siis paluti mul seletus kirjutada.Esitasin küsimuse,et mis ma sinna kirjutan.Vastuseks lausus politseinik muiates ja naerdes,et ei taha vangi minna.Nujah,õnneks nii karm see asi polnud.Jõudsin kirjutada ühe lause kui juba öeldi,et romaani ei ole vaja kirjutada.Kirjutasingi siis,et ei teadnud,et pole lubatud ja lisasin sõna SORRY.Margus mul juba ammu nokkis mind,et näe nii kaua roolis ja miskit tehtud pole,et kuidas nii saab.Kontrollitud on mind küll ja puhuma pandud.Isegi siis kui ma täitsa silmnähtavalt rase olin(suur kõht ees),pandi puhuma.Oli reid ja politseinik küll veidi kohmetus,ent palus siiski puhuda.Korra peeti samal eesmärgil mind kinni(ees olnud autojuhid pidid puhuma).Minu käest küsiti,et kas juhiload on,kas autodokumendid on.Jõudsin vastata et ikka jah ja juba sooviti head teed.Mees jäi kõrval suu ammuli vaatama,et misasja,neid küsitud asju näha ei tahetudki.Oleks tema roolis olnud,siis oleks raudselt pidanud kõike tegema ja näitama.Vat sellised läbielamised siis täna.Ahjaa,see koht politseinikel tulutoov ja autosid keerab ja keerab,paljud ei tea või eiravad seda.Kohe peale mind võeti järgmine auto rajalt maha.
Tänu sellele vahejuhtumile jäin juuksurisse hiljaks sutsuke.Sandra arvas,et kõigepealt peab emme tooli istuma.Kiirelt said mõne cm võrra mu juuksed lühemaks.Siis oli Sandra kord.Istus tasakesi mu süles ja pisut vist pelgas.Ise rääkis enne küll,et lähme tädi Linda juurde juukseid lõikama ja lasi tegelikult kenasti lõigata ka.Kui juuksur vahepeal telefonile läks,siis ütles mulle,et lähme ära.Aga kui juuksed lõigatud,siis oli nägu naerul.Mul nüüd nii nunnu tütreke,kuigi ta on kogu aeg nunnu.Lihtsalt sai talle pisike tukake siiski ette lõigatud ja laps kohe näost kena.Muidu olid sorakil juuksed küll silme ees,küll suus ja jogurti sees.Ega need klambrid ja patsikummid siis kogu aeg peas seisa.Keegi marakratt käib neid vahel laua peale panemas või poetab kuhugi põrandale.Paar pilti ka.



Üks asi veel.Tänase päeva jooksul on meie maja juures prügikonteinerid paljunenud.Oli juba tükimat aega segadus ja Ragn Sellsi poolt paberikonteineri mittetühjendamine meil mureks.Helistasin mina kui ühistu esinaine ja helistas direktor.Reedel viidi siis lõpuks tühjendamise asemel me konteiner üldse minema.Naersin,et näe probleemi pole enam.Ei saa öelda,et pürgikonteiner täis on,sest seda lihtsalt pole enam.Olimegi siiamaani siis ilma.Tänu minu nõudmisele tellis direktor meile juba nädalakese tagasi biojäätmete konteineri.Ta arvas,et seda ei hakata kasutama.Nüüdseks on see aga minugi imestuseks ääreni ja isegi kuhjaga täis.Inimesed on kenasti seda kasutama hakanud.Ei oleks tõesti uskunud.Nüüd rääkisin,et peaks ikka siis tellima ka selle taara konteineri nagu seadus ette näeb.Tänasest päevast alates seisabki me maja juures uus taarakonteiner ja uus paberikonteiner.Selle üle on mul ainult hea meel.Olen suutnud midagi ära teha...taaskord.Puhtama Eestimaa heaks!

Hambaarst jm.

Esmaspäeval viisin lapse lasteaeda.Ta läks taaskord nii hea meelega sinna.Ise tegin poetiiru,et koju külmkappi täiendust osta.Koju tagasi tulnud,tõmbasin tolmuimejaga põrandad puhtaks.Seejärel taas riidesse.Kuna mu elukaaslane lõhkus pisut mu autot,siis tuli mul ringi sõita üldiselt tema käes kasutusel oleva autoga.Pisut harjumatu.Aga noh,olude sunnil.Margus läks ise minu autoga tööle,et seda pisut parandada ja kohendada.Nimelt sõitis ta alumise plastliistuga äärekivisse ja liist läks otsast puruks ja kortsu juhiukse alt.Aiai,küll oli kole hääl kui see juhtus.Mul oli kohe terveks õhtuks tuju rikutud.Minu armas punane suksu sai haiget.Nüüdseks on liist pisut parandatud ja kinnitatud ja uusgi tellitud.Oleks saanud juba esmaspäeval autod tagasi vahetada,ent loobusin.Mõtlesin,et harjutan sinisega sõitu.Käisin Kaarli kiriku juures hambaarstil.Oli kavas kontrolli minna ja väga õigeaegselt otsustas üks suur plomm oma kohalt lahkuda.Ega rohkem polnudki miskit kui see sama suur auk.Tore ju.Siiski,siiski,mul tuleb ette võtta üks ebameeldiv käik hambaarst-kirurgile,et oma tarkusehammas välja opereerida.Just nimelt opereerida,sest vaevalt,et see lihtsalt läheb.Aastaid tagasi lasin teise alumise tarkusehamba välja tõmmata,sest see läks põletikku ja valutas meeletult,kuigi oli osaliselt alles igeme all.Tookord kangutas arst seda mitu tundi.Tegi mulle 3 süsti(rohkem ei saand enam teha),kuid ma tundsin ikkagi seda tõmbamise valu.Ütles,et ta ei saa enam rohkem tuimestust teha.Oi,kuidas mul pisarad jooksid,sest tõeliselt valus oli.Lõpuks oli hammas juba üsna lahti ja liikus.Arst arvas,et ei saa teda niiviisi jätta,sest kui tuimestus täiesti kaob,hakkab meeletult valutama.Kannatasin ja läbi pisarate sai arst siiski lõpuks hamba kätte.Oli teine alt laiem ja see tegigi valu,ei taht läbi kitsa igeme tulla.Siis pandi peale õmblused.Järgmised päevad ja ööd olin kodus jubedates valudes(haiguslehel lausa),valuvaigistid ka ei aidanud.Lõpuks läksin tagasi sama arsti juurde.Ta tõmbas niidid välja ja valu kadus ning enesetunne muutus paremaks.Arst ütles,et osa inimesi ei kannata niite.Ju siis kuulun mina ka nende hulka.Oi,see kogemus oli õudne läbielamine.Nüüd tuleb mul see veelkord läbi elada.Teine alumine tarkusehammas on igeme alt väljas õige pisut,ent juba auguke sees.Kuna hammas on liiga igeme all,ei saa seda parandada ka ja mu enda arst arvas,et õigem oleks ta enne eemaldada kui haiget hakkab tegema.Seda ma arvasin isegi.Panin juba aja kirja ka,14 veebruar siis see päev(vat milline sõbrapäev mul tulemas).Mu enda arst rääkis ka seda,et kui ikka raske eemaldus tulemas,siis on ka võimalus saata mind Mustamäe haiglasse,et siis nagu kohe päris opile.Uuuh.Mõtlen sellele esialgu võimalikult vähe.
Eile sõitsin ikka veel sinise suksuga ringi.Juba täitsa kodune tunne oli sellesse istuda ja seda juhtida.Inimene harjub kõigega,eksole.Käisin hommikul koristamas(ai kui mõnus oli),siis paaris poes.Jaana,ega neid pükse ju siis saada ole kui just neid ostma lähed.Sain Mariole siiski ühed õhemad püksid ja T-särgi,mida saab kodus selga panna.Käisin korra postkontoris ja siis sain tunnikese kodus olla.Siis taas rooli taha ja Margusele ning Sandrale järgi.Kiired päevad,ei mina tea,kuhu see aeg kaob.
Täna Sandra lasteaeda ei lähe.Käime korra Piletilevis,sest tahan teatripileteid osta,siis Melasi Autos Peetri juures(sinise auto miski rihma rullik vist teeb häält) ning seejärel juuksuri juurde.Panin tänaseks aja ja kavas lõigata nii Sandra kui ka minu juukseid.Eks siis näha ole,kuidas tüdruk seal vastu peab(just siis kui minu juukseid lõikama hakatakse).Pean talle miskit huvitavat kaasa võtma,tea,mis see olla võiks? Vat sellised toimetused.Kiired ajad.Pole olnud aega vardaidki kätte võtta,millest on muidugi natuke kahju.Ent eks see käibki enamjaolt selliste hoogudena,vahepeal ei tee üldse käsitööd ja siis jälle järjest ja korraga mitmeid asju.Mis teha kui tegemisi nii palju.

pühapäev, 3. veebruar 2008

Joonistus

Eile päeval kui Sandra magas,tuli mul joonistamise isu peale.Võtsin välja oma armsa elukaaslase valmistatud molberti ning kukkusin kritseldama.Mõtlesin,et prooviks miskit lastepärast teha.Esialgu tegin teletupsu visandi valmis.See ei tulnud mul kuigi hästi välja,ent laps tundis pärast ära küll,et see teletups on.
Siis aga joonistasin Muumisid.Algus:
Siis võtsin pihku söe ning joonistus sai sellise välimuse:

Pilt sai peale ka õrna lakikihi,et ta katsudes nii kohutavalt enam näppe ei määriks.Süsi ju teatavasti teeb seda.
Näitasin pilti Sandrale ja küsisin ta käest,et kes pildil on.Ütles,et Muumid.Ma ei teadnudki,et ta neid teab,pole nagu eriti juhtunud neid vaatama.Aga ju ta siis ikka on,sest ütles,et need samad on ju telekas ka.Vat nii.
Nüüd mõtlen,et kas jätan joonistuse endale või panen nt osta.ee oksjonile.Oleks selline pisut teistmoodi oksjon ja kõigil võimalus soovi korral osaleda.Või mis mu blogi lugejad arvavad? Ootan kommentaare.

Nädala lõpp see ruttu läeb

Reedel käisin oma viimaseid laeplaadi tükke kleepimas ja pahteldamas/lihvimas esikusse jäävad vahekaart,mis ka eelmise postituse piltidelt veidike paistab.Jube ikka,kui kõveralt ehitati nõuka ajal maju.Tõeline proff saaks seal küll pisikese südamerabanduse.Eile õhtupoole läksin Sandraga Narvakale ja värvisin selle kaare ära.Tegelikult oleks pidanud selle paksu värvikihi täies tükis maha kraapima aga noh.Kui seal keegi kunagi tahaks tõeliselt korralikult remonti teha,siis tuleks seal täiesti nullist alata,et asjast tõelist asja saaks.Pregu teen mina kui ebaprofessionaal seal sellist iluremonti.Ja nokitsemist seal jagub mul veel tükiks ajaks.
Laupäeva hommikupoole panime perega riidesse ja sõitsime poodi.Sandra nõudis,et oleks vaja kõik koos poodi minna.Poes käidud,tulime koju,sõime ja Sandra magas päevaund.Peale seda siis sõitsime vanaema juurde mõneks tunniks.Kui seal värvitud,jälle autosse.Sandra küll ütles,et temal ei ole vaja koju minna,tahtis vanaema juurde jääda.Me arvasime aga,et võtaks ta ikka kaasa.Enne kojuminekut käisime ära korra Pirital.Panin Pirita Top Spas meile täna õhtuks infrapunasauna tunnikeseks kinni.Oleme seal enne ka käinud ja väga meeldis.Mehel teeb jalg juba pikemat aega haiget(mina nimetan seda rändavaks issiaseks) ja ta arvas,et saun oleks ehk hea.Täpsemalt selle sauna heast mõjust tervisele saate lugeda SIIT.
Täna hommikul käisin lapsega õues ka.Võtsin lumelabida kaasa ja lükkasin meie suure maja esise lumest puhtamaks.Majahoidja oli küll haiguslehelt tööle juba tagasi tulnud,ent lund oli palju ja nähtavasti ta täna siia ei ilmu.Tegin siis nö heateo.Aga tegelikult mulle meeldib lund lükata ja eks see ole sutsu trenni eest ka.Esikuremont on ka trenn,eile tundsin,et sellest ubimisest ja käte pea kohal hoidmisest on käelihased valusad.Ämm juba küsis,et millal ma massaazi tulen.Kunagi tahaks küll,sest see on ülimõnus...mmmmm.