laupäev, 10. mai 2008

Tegusad päevad maal

Tulime eile siiski maale.Õige tegu ja ei tahaks kuidagi homme linna tagasi minna.Töid ja tegemisi siin jagub.Eile kütsin kõigepealt maja soojaks,et laps saaks lõunaund magada ja tegin samas ka lõunasööki.Õhtupoole siis sain hakata võililledega võitlema.Oioi kui palju neid siin peenarde vahel on ja kui suured ja mahlakad nad on.Kiskusin eile mitu suurt kärutäit välja ja rohisin mitu peenart rohust puhtaks.Sain lausa ilusa raku keset peopesa.Täna jätkasin ja sain taaskord mitu suurt kärutäit neid kollaseid lilli ja muud rohtu.Kaevasin ja tegin uuesti ka mitu peenart.Kuumaasikad olid millegipärast välja läinud ja järelejäänutest tegin uue peenra.Mulle on lapsest saadik need kuumaasikad meeldinud.Neid saab ju maasikaajast kuni külmadeni välja.Olen veel isegi septembris/oktoobris peenralt punaseid maasikaid leidnud.Nad on suuremad kui metsmaasikad ja pisut teise maitsega,ent neid on vahva süüa.Eriti meeldivad nad lastele.
Niitsin aias muru ka ära ja rohisin põõsaste aluse puhtaks.Nüüd on aed juba täitsa aia nägu.Põõsad tahaks veel lõigata ja rohimist jagub veelgi.Sandra muidugi ei lase ju kogu aeg rahulikult tegutseda.Leiutab siin igasugu rumalusi välja...
Õhtul käisime jalutamas ka. Lapse issi käis meid ka täna korra vaatamas.Alguses oli tal plaanis siia jääda,ent haigus murdis temagi.Tal nüüd ka silm põletikus,köha ja hääl kähe.Rääkis meiega natuke juttu ja läks linna tagasi. Ämm saatis meile roosiistiku.See oli siis mõeldud mulle emadepäevaks.Ta kinkis eelmine aasta mulle ka roosi.Kunagi olid meil kaks majaäärt roose täis,ent iga aasta võttis külm mõne ära ja järele ei jäänud absoluutselt mitte ühtegi.Nüüd on meil siis taas 2 roosi akna all.
Homme enam suurt saavutada ei jõua.Hommikupoole ei saa kahjuks niita ka,sest rohi kastene.Metsaalune ja väravatagune ja ojaäärne tahaks ka muruniidukit tunda saada.Mulle meeldib kui kõik kenasti niidetud on,silm kohe puhkab siis.Pean hakkama oma tegemisi sättima niiviisi,et saaks olla teisip,kolmap,neljap linnas ja siis reede,laup,pühap,esmasp siin.Siis jõuab ikka miskit teha ka.
Ok,lõpetan tänaseks ja asun heegeldama.Mõtlesin siin ükspäev,et huvitav,miks on nii-suvel tahaks heegeldada ja talvel kududa? Äkki seetõttu,et heegelnõela mugav igale poole kaasa tirida ja kasutada.Varrastega jälle mugavam kodus diivanil tegutseda.

Kommentaare ei ole: